Home > Film > U pripremi četvrti nastavak “Matrix” franšize

U pripremi četvrti nastavak “Matrix” franšize

Dvadeset godina od objavljivanja prvog filma iz “Matrix” franšize koju su kreirale Lana i Lili Vašovski, režiser filma “John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, Čed Stahelski, potvrdio je da je četvrti nastavak u pripremi.

Stahelski je bio holivudski kaskader – između ostalog i Kijanuov dubler u originalnoj “Matrix” trilogiji.

Na pitanje, da li zna ko će režirati četvrti nastavak trilogije, on je odgovorio kako ne može govoriti sa sigurnošću, ali vjeruje da će Lana i Lili Vašovski svakako biti uključene, te da u svakom smislu mogu računati na njegovu podršku.

Ova trilogija je ostavila neizbrisiv trag na holivudski film, sa svojim sajberpank estetikom i inovativnom filmskom tehnikom. Masovno popularna originalna superherojska priča, sa druge strane nosi izvanredno idejno bogatstvo kroz tragove čitavog amalgama misaonih tradicija.

“Matrix” je svojevremeno zaradio nevjerovatnih 470 miliona dolara te osvojio četiri Oskara, za najbolju montažu, montažu zvuka, vizuelne efekte i zvuk.

Cijela franšiza, koja uključuje i jednu od najprodavanijih video igara “Enter the Matrix”, donijela je kompaniji “Warner Brothers” više od jedne milijarde dolara.

agencije

You may also like
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
);