Home > Film > U planu je snimanje nastavka filma “Gladijator”

U planu je snimanje nastavka filma “Gladijator”

“Gladijator 2” je prvi put najavljen u novembru 2018. kada su producent filma Volter F. Parks i Lori Mekdonald obećali obožavaocima epskog filma o antičkom Rimu iz 2000. da je u planu njegov nastavak.

Oni su sada objavili nove informacije u vezi sa drugim dijelom popularnog filma „Gladijator“, od kojih je najvažnija ona koja potvrđuje da će se Ridli Skot ponovo naći za režiserskim kormilom.

Za scenaristu filma je izabran Piter Krejg, koji se proslavio svojim radom na dva posljednja nastavka serijala “Igre gladi” i filmu “Grad lopova”, a u međuvremenu je angažovan i da napiše scenario za drugi dio filma “Top gun”.

Planirano je da se radnja filma dešava oko 25-30 godina od događanja u prvom dijelu. U centru pažnje će biti Lucijus, sin Lusile (Koni Nilsen) i sestrić Komodusa (Hoakin Finiks), rimskog vladara koga je u originalnom filmu ubio Maksimus (Rasel Krou). Podsjećamo vas, Maksimus je umro na kraju Gladijatora, ali su producenti izjavili da će glavni junak novog filma, Lucijus, biti prikazan kao njegov svojevrsni nasljednik.

Lucijusa je u prvom dijelu glumio Spenser Trit Klark. Ostaje da se vidi da li će on reprizirati ovu ulogu i u nastavku.

Ridli Skotov originalni Gladijator je izašao 2000. To je bio jedan od najvećih filmskih hitova te godine sa zaradom od 460 miliona dolara na svjetskim blagajnama. Film je nominovan za jedanaest Oskara, a na kraju je dobio pet nagrada Američke filmske akademije, uključujući i one za najbolji film i najboljeg glumca (Rasel Krou).

IndieWire

You may also like
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
);