Home > Film > Tvorac “Černobila” snima seriju po jednoj od najboljih igrica u istoriji

Tvorac “Černobila” snima seriju po jednoj od najboljih igrica u istoriji

Kreg Mejzin, kreator serije “Černobil” ponovo se udružuje s medijskom kućom HBO, kako bi poznatu igricu “The Last of Us” pretvorio u seriju. Pisac i producent igrice Nil Drukman takođe će učestvovati u ovoj adaptaciji. U izvršnoj produkciji osim Evana Velsa, predsjednika razvojnog tima “Naughty Dog”, učestvovaće i Kerolin Štraus, izvršna producentica serije “Černobil”. Projekt predstavlja koprodukciju HBO-a sa Sony Pictures Television i PlayStation Productions. To će biti prva televizijska serija PlayStation produkcije, prenosi Hollywood reporter.

Igrica “The Last of Us” izašla je 2013. godine i odmah je dobila odlične ocjene kritičara. Zanosna priča o postapokalipsi, fokusirana je na odnos između Džoela, krijumčara u tom novom svijetu, i Eli, tinejdžerke koja je ključna za pronalaženje lijeka za smrtonosnu pandemiju. Džoela angažuju da otme četrnaestogodišnju djevojčicu iz karantinske zone. Ono što je trebalo biti lagan i mali posao, ubrzo postaje brutalno putovanje dvoje ljudi koji će opstati samo ako se oslone jedno na drugo, dok putuju Amerikom.

HBO serija će pokriti događaje originalne igrice, koju je pisao Drukman, s mogućnošću dodavanja još sadržaja iz drugog dijela “The Last of Us II”, čiji je izlazak zakazan za 29. maja.

“Nil Drukman je bez sumnje najbolji pripovjedač u svijetu videoigara, a “The Last of Us” njegov je magnum opus (najznačajnije djelo). Dugi niz godina maštam o tome kako dobivam priliku adaptirati njegovo remek-djelo, zato mi je sad još veća čast što ću to učiniti s Nilom”, istaknuo je Mejzin.

Drukman je istakao da je od samog početka razgovora s Kregom, impresioniran pristupom pripovijedanju priče “The Last of Us” i njegovim dubokim razumijevanjem iste.

“Kreg i HBO su stvorili “Černobil”, napeto, mučno i emotivno remek-djelo. Nisam mogao zamisliti bolje partnere koji će mi pomoći pretvoriti ‘The Last of Us’ u televizijsku seriju”, objasnio je Drukman.

Popularna igrica osvojila je nekoliko prestižnih nagrada i prodana je u preko 17 miliona primjeraka, uključujući originalnu verziju za PlayStation 3 i remaster verziju za PlayStation 4.

Čelnici HBO-a izrazili su svoje zadovoljstvo zbog partnerstva koje su stvorili s Kregom, Nilom i timovima Sonyja, Naughty Doga i PlayStationa, kako bi oživjeli ovu kultnu igricu. Dodali su i da je ovo samo prva u nizu igrica iz PlayStation produkcije koja će dobiti svoju seriju.

Drukman je dugogodišnji veteran razvojnog tima Naughty Doga, počeo je kao pripravnik za programiranje 2004. godine, da bi 2007. godine dobio priliku da dizajnira Uncharted: Drake’s Fortune, prvu igricu u akciono-avanturističkom serijalu “Uncharted”. Drukman je stvorio The Last of Us 2013. godine, na osnovi koncepta koji je razvio još kad je bio student.

Kregova serija “Černobil” prati turbulentne i složene događaje iz stvarnog života, koja je veoma brzo postala hit koji svi moraju pogledati. Tvorac serije, ali i sama serija osvojili su veliki broj nagrada.

You may also like
Izašao trejler za “Matrix 4” (VIDEO)
Kultna serija “Alo alo” na meti cenzure
Objavljen tačan datum početka “Gospodara prstenova” na prajmu
Objavljen prvi trailer pete sezone serije ‘La Casa De Papel’ (VIDEO)
);