Home > Film > Top serije čije nove sezone očekujemo do ljeta (VIDEO)

Top serije čije nove sezone očekujemo do ljeta (VIDEO)

Serije su se toliko uvukle u naše pore života otkako su procvali streaming servisi poput Netflixa i HBO Go i otkako je filmska industrija počela više ulagati u njih.

Gotovo da je nemoguće pratiti sve nove serije koje izlaze, a i za serije koje pratimo je potrebno imati Excel tablicu kako bi se vodila evidancija o serijama koje smo bindžali (šalimo se, ima super aplikacija za to, proučite ako niste).

U slučaju da još nisi spreman dati priliku novim serijama, u nastavku baci oko na serije, čije nove sezone očekujemo do ljeta. Čak i ako nisi pogledao niti jednu od navedenih serija, neka ti lista posluži kao popis ideja za bindžanje.

The Walking Dead – 23.2.

Prva polovina 10. sezone serije “The Walking Dead” izašla je prošle godine, a sada na red dolazi druga polovina posljednje sezone ove uspješne post-apokaliptične horor serije. Serija je bazirana na seriji istoimenih stripova, čiji su autori Robert Kirkman, Tony Moore i Charlie Adlard. U posljednjoj sezoni, Daryl Dixon, Michonne, Carol Peletier, Rosita Espinosa, Eugene Porter i ostatak ekipe pripremaju se za rat protiv neprijateljske grupe preživjelih, The Whisperersa.

Better Call Saul – 23.2.

Spin-off prequel “Breaking Bada” uskoro ulazi u petu sezonu. Ovo će biti predzadnja sezona serije “Better Call Saul”, koja je pratila transformaciju advokata Jimmyja McGilla u Saula Goodmana, a posljednja sezona očekuje se sljedeće godine. Autori ove kriminalističke crnohumorne drame su radili i na “Breaking Badu”, a to su Vince Gilligan i Peter Gould. Peta sezona serije imat će deset epizoda, koje će izlaziti od 23. februara do 20. aprila.

Westworld – 15.3.

Treća sezona SF westerna “Westworld” izlazi dvije godine nakon druge sezone. Jedna je to od najpopularnijih serija HBO-a, pored serija “Game of Thrones”, “True Detective”, “The Wire”, “The Sopranos” i drugih. U slučaju da niste nikada gledali seriju, radnja se odvija u tematskom parku u vlasništvu firme Delos Inc., u kojem posjetioci mogu da prožive alternativnu stvarnost na Divljem zapadu u društvu androida. Nova sezona imaće osam epizoda.

Ozark – 27.3.

Netflixova serija “Ozark” serija je koju su mnogi upoređivali s “Breaking Badom”. Za razliku od Waltera Whitea koji se primio kuvanja metha, glavni lik “Ozarka” Marty Byrde (Jason Bateman) primio se pranja love kako bi porodici priuštio bolji život. Zbog zahtjeva meksičkog kartela, bio je prisiljen da se preseli sa porodicom iz Chicaga u Ozark. Nadolazeća sezona imaće deset epizoda.

How to Get Away with Murder – 7.4.

Iako je šesta sezona serije trebala biti zadnja, “How to Get Away with Murder” imaće i sedmu sezonu. Serija je počela izlaziti 2014. godine, a seriju je posebnom učinila Viola Davis, koja glumi ženskog anti-heroja Annalise Keating. Ta joj je uloga donijela 2015. nagradu Emmy te mnoge druge nagrade i nominacije.

Fargo – 19.4.

Četvrta sezona crnohumorističke kriminalističke drame “Fargo” dovodi Chrisa Rocka, koji glumi Loyja Cannona, vođu afro-američke mafijaške porodice. Radnja se odvija u pedesetim godinama prošlog vijeka u Kansas Cityju, gdje će se u seriji za nadmoć boriti afro-američka i italijanska mafija.

After Life – 24.4.

Ako volite Rickyja Gervaisa, voljećete i “After Life”. Osim ako već vaša ljubav prema toj seriji nije počela. Serija, koju je Gervais osmislio, režirao, a i u kojoj ima glavnu ulogu, uskoro će ponovno osvanuti na malim, srednjim i ostalim ekranima, kakve već imate na svojim telefonima, laptopima i ostalim uređajima. Serija prati život glavnog lika Tonyja, nakon što mu je žena umrla od raka dojke.

izvor: srpskainfo.com

You may also like
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
Izašao trejler za “Matrix 4” (VIDEO)
Novi “Predator” snimljen u tajnosti
);