Home > Film > Tarantino će u četiri epizode prikazati produženu verziju “The Hateful Eight”

Tarantino će u četiri epizode prikazati produženu verziju “The Hateful Eight”

Dok mnogi nestrpljivo čekaju njegov novi film “Once Upon a Time In Hollywood”, slavni reditelj Kventin Tarantino uskoro će na Netflixu predstaviti produženu verziju filma “The Hateful Eight” iz 2015. godine. Misteriozna krimi-drama, koja je pokupila odlične kritike, tako će na popularnom servisu biti prikazana kao mini serija kroz četiri 50-minutne epizode.

Dok mnogim obožavaocima i filmskim kritičarima nije jasno zašto se reditelj odlučio na ovaj način predstavljanja ostvarenja koje je već predstavio prije tri godine, Tarantino ne vidi ništa loše u tome.

“Iz Netflixa su me pitali imam li još sadržaja sa snimanja i jesam li zainteresovan da sve spojim kako bismo film prikazali kroz tri ili četiri epizode, u zavisnoati od količine materijala. Produžena verzija ima otprilike 25 minuta novog sadržaja, a druge scene nisu prikazane isto kao u filmu”, pojasnio je reditelj.

Epizodni format, dodaju iz Netflixa, pomaže Tarantinu da prikaže različite situacije iz perspektive različitih likova.

Netflix je i ranije radio slične projekte sa avanturističkim pričama kao što su “Black Mirror: Bandersnatch” ili “You vs. Wild”.

Podsjećamo, radnja “The Hateful Eight” smještena je desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Markusa Varena u ulozi Samuela L. Džeksona, bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Koloradu.

You may also like
Munje Opet! Najavljen nastavak kultne domaće komedije (VIDEO)
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
Vil Smit podnio ostavku na članstvo u Akademiji
Američka serija “The Ark” (Barka”) snima se u Srbiji
);