Home > Film > Svetlosna sablja, Betmenov oklop i još 900 predmeta iz čuvenih filmova na aukciji

Svetlosna sablja, Betmenov oklop i još 900 predmeta iz čuvenih filmova na aukciji

Memorabilije iz najpoznatijih filmskih hitova, među kojima i sjekira Džeka Nikolsona iz filma “Isijavanje”, kao i svjetlosna sablja Semjuela L. Džeksona iz “Ratova zvijezda” naći će se na aukciji u septembru, piše Gardijan.

Na aukciji će se 30. septembra i 1. oktobra naći oko 900 predmeta. Očekuje se da će biti prikupljeno više od šest miliona funti.

Među predmetima koji će se naći na aukciji londonske kuće “The Prop Store” je i oklop koji je glumac Rasel Krou nosio u svojoj Oskarom nagrađenoj ulozi u filmu “Gladijator”.

Kaciga stormtrupera iz “Ratova zvijezda: Nova nada” (1977) jedan je od najtraženijih predmeta s procijenjenom prodajnom cijenom između 120.000 i 180.000 funti.

Očekuje se da će se kompletni Betmenov oklop koji je Majkl Kiton nosio u filmu iz 1989, prodati za više od oko 80.000 funti, a svjetlosna sablja Semjuela L. Džeksona u “Ratovima zvijezda: Osveta Sita” za oko 100.000 funti.

Oglašen kao “prikladan za razne vrste budžeta”, jedan od najmanje skupih predmeta je zlatna karta Vilija Vonke, poster filma iz 2005. “Čarli i fabrika čokolade”, procijenjen je na 300 funti.

Par najki patika i čarapa koje je Tom Henks nosio u “Forest Gampu” procjenjuju se između 8.000 i 10.000 funti.

Na aukciji će se naći i odjelo koje je nosila Hale Beri kao Storm u filmu “X-Men”, kao i sveta ručna granata od Antioha iz komedije “Monti Pajton i Sveti gral”.

You may also like
Netflix obustavio snimanja svih filmova i serija
Reditelj Džejms Gan napravio listu preporuka: Koje filmove gledati u samoizolaciji?
Nove komedije koje garantuju smijeh i zabavu
Najbolji filmovi 2019. po izboru magazina “Rolling Stone”
);