Home > Film > Sutra objava nominacija za prestižnu nagradu “Oskar”

Sutra objava nominacija za prestižnu nagradu “Oskar”

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauke u ponedeljak će saopštiti spisak nominacija za prestižnog Oskara, čija će 92. po redu svečana dodjela biti održana 9. februara u Los Anđelesu, saopšteno je na sajtu Akademije.

Američki mediji među favoritima pominju nekoliko filmova – “Irac” (The Irishman) Martina Skorsezea, “Bilo jednom… u Holivudu” (Once Upon a time… in Hollywood) Kventina Tarantina i “1917” Sema Mendeza.

Ovogodišnja dodjela koja će biti kao i svake godine u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, neće imati domaćina ceremonije što je bio slučaj na prethodnoj ceremoniji.

Organizatori ceremonije ocijenili su da je 91. dodjela bez domaćina odlično funkcionisala i da će tako biti ove godine. Oskar se dodeljuje u 24 kategorije, među kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

Nagradu predstavlja pozlaćena statueta napravljena od britanijuma na crnoj metalnoj osnovi, dugačka 34 centimetara i teška 3,85 kilograma.

Prikazuje viteza napravljenog u stilu art dekoa, kako drži krstaški mač stojeći na rolni filma.

Oskara za najbolji film, glavnu nagradu američke Akademije filmskih umjetnosti, prošle godine osvojilo je ostvarenje “Green Book” (Zelena knjiga), istinita priča o crnom pijanisti.

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
Autori Simpsonovih “ubili” lika koji je 35 godina bio “maskota” popularne serije…
);