EHO Portal

Šta su poznati glumci i glumice radili prije nego što su postali slavni

Mnogi veliki glumci i glumice nisu rođeni okruženi slavom. Koliko god da nam je teško da povjerujemo, većina tih poznatih ličnosti je imala čudne poslove, pa i u potunosti izgrađene karijere prije nego što su postali najbolji u svom poslu.

Donosimo vam listu nekih od najpopularnijih glumaca i glumica Holivuda i poslove koje su radili prije nego što su postali slavni.

Hju Džekman

Hju Džekman je imao prilično normalnu karijeru prije nego što se probio u svijetu filma. Bio je nastavnik fizičkog u jednoj srednjoj školi u Engleskoj. Džekmana je jednom prilikom intervjuisao njegov bivši učenik Rolo Ros, koji je postao estradni novinar. Kada ga je prepoznao na jednom prestižnom događaju u Cirihu, Džekman mu je rekao: „Izvini druže, ali mi se odavno poznajemo, predavao sam ti fizičko u srednjoj školi i želim da znam kako napreduje tvoje fizičko obrazovanje. To mi je veoma važno.“

Ako je suditi po njegovom „throwback“ postu na Instagramu, Džekman je takođe radio i kao klovn na zabavama prije nego što je postao slavan. Zatim je započeo svoju glumačku karijeru u pozorištu, te je dobijao manje uloge na filmu i TV-u prije nego što će 2000. godine dobiti ulogu Vulverina u franšizi „X-Men“ koja će ga proslaviti.

Bred Pit

Bred Pit je morao nositi kostim kokoške na posao prije nego što je postao svjetski poznat srcelomac. Danas je Bred Pit jedna od najprepoznatljivijih zvijezda Holivuda. Ali u razgovoru sa Džejms Liptonom u njegovoj emisiji „Inside the Actors Studio“, otkriva da njegova karijera nije baš uvjek bila tako glamurozna kao sada.

Nakon što je dvije sedmice prije diplomiranja napustio školu novinarstva na Univerzitetu u Misuriju da bi se bavio glumom, morao je da radi svakakve čudne poslove da bi platio račune. Te je na kraju morao da nosi kostim kokoške i dijeli letke i privlači mušterije u lanac restorana El Pollo Loco. Pit je takođe rekao Liptonu da je radio i kao „vozač striptizeta“. Pored toga što je morao da im obezbjedi prevoz, bio je zadužen za još nekoliko stvari tokom zabava, kao što je npr. puštanje muzike.

„Morali ste da grabite odjeću da ju drugi ne bi ukrali dok su izlazili. Onda ste morali sakupiti sav novac i izaći živi iz kluba, što nije uvijek bilo lako“ dodao je on.
Pit je kazao da ga je ovaj posao doveo do njegovog  instruktora glume Rej Londona, nakon što mu je žena sa kojom je radio predložila Londonove časove. Pit je godinama dobijao manje uloge u TV serijama i filmovima, prije nego što je privukao veću pažnju u filmovima kao što su „Thelma and Louise“ iz 1991. godine i „Interview With the Vampire“ iz 1994. godine.

Taradži Penda Henson

Godinama prije nego što se proslavila kao glumica, Taradži Penda Henson je radila za Pentagon. Tokom studiranja, imala je nekoliko različitih poslova. Kako piše Vanity Fair, po danu je radila na recepciji u Pentaganu, a naveče je pjevala obrade pjesama Tine Tarner na kruzeru „Potomac River“.

O svom poslu u Pentagonu je pričala i 2019. godine Stiven Kolbertu u jednoj epizodi njegovog večernjeg šoua. Objasnila je da joj nikada nije bilo teško da pronađe posao jer je odrasla u Vašingtonu, a i većina članova njene porodice je radila u vladi.

„Radila sam na recepciji, ništa važno“ kazala je ona. Ali je svejedno imala dozvolu za ulazak u zgradu za šta je ona vjerovala da je „najvažnija stvar u vezi njenog posla.“

Uloga koja ju je probila bila je u filmu „Baby Boy“ iz 2001. godine, a uloge u filmovima kao što su „Hustle and Flow“ iz 2005. i „The Curious Case of Benjamin Button“ iz 2008. su je još više proslavile.

Rejčel Makadams

Rejčel Makadams je radila u Mekdonaldsu mnogo prije je ulovila nominaciju za Oskara. Možda ju najbolje pamtite kao Redžinu Džordž u filma „Mean Girls“ iz 2004. godine, ali prije nego što je postala glumica, Rejčel je radila u Mekdonaldsu. Glumica je 2012. izjavila za Glamour da je sa 16 godina zajedno sa svojim bratom i sestrom radila u lancu brze hrane. Makadams je dodala da, iako je to bilo odlično radno mjesto, ona nije bila baš najbolji radnik jer je previše vremena trošila na pranje ruku, a jednom je čak pokvarila i sokovnik.

Takođe je nekada u to vrijeme vodila i dječije pozorište.

Imala je manje uloge, kao što je u filmu „The Hot Chick“ iz 2002. godine, ali je njena karijera krenula uzlaznom putanjom tek nakon ostvarivanja u ulozi Redžine Džordž u filmu„Mean Girls“ iz 2004. godine.

Harison Ford

Uloga Han Sola ga je proslavila, ali prije toga Harison Ford je bio stolar.

Za Reddit AMA, Ford je kazao da je ulogu Han Sola dobio dok je radio kao stolar.

„U to vrijeme sam imao kuću koja je bila poprilično trošna i urušena, te sam želio da ju renoviram. Uložio sam novac u alat ali onda nisam imao dovoljno za materijal, pa sam shvatio da je to drugi način da se zaradi“ napisao je on. „Bio sam poprilično iznenađen kada su mi ponudili tu ulogu“. Uloga u franšizi „Star Wars“ mu nije prva, ali svakako jesti najpoznatija. U probnim snimcima „Star Wars-a“, Ford je zamijenio Džordž Lukasa – koji je sa njim radio na filmu „American Graffiti“ iz 1973. godine, te je na kraju Lukas odabrao Forda za ulogu Han Sola, koja će mu donijeti svjetsku slavu.

Tekst priredila: Nikolina Savić

);
Visit Us On Facebook