Home > Film > Šta da gledate poslije serije “La Casa de Papel”

Šta da gledate poslije serije “La Casa de Papel”

Ukoliko vam se dopala španska hit serija “La Casa de Papel”, čija je četvrta sezona nedavno završena, niste sami. Netflix-ov hit je zaludio cijeli svijet i mnogi već sada iščekuju dolazak naredne sezone.

Ako se i vi pitate šta bi vas još moglo držati ispred malog ekrana a da je kvalitetno i na slične teme, imamo nekoliko prijedloga za vas. U pitanju su filmovi i serije koji takođe imaju obrte i puno situacija nabijenih adrenalinom.

Tower Heist

Ovdje jeste u pitanju pljačka, ali je sve prikazano kroz veoma komičnu vizuru. Radnja prati jednog običnog čovjeka koji vrijedno radi, ali uprkos tome, on i drugi zaposleni iste kompanije gube svoju ušteđevinu zbog pohlepe vlasnika te korporacije. Oni odlučuju da preuzmu stvari u svoje ruke i opljačkaju jednu zgradu, a sve uz veliku dozu humora.

Catch Me If You Can

Još jedan film kod koga je duh malo vedriji i koji će vam izmamiti osmijeh na lice, ali ovaj je zasnovan na istinitoj priči. Ne znamo koji dio te priče je izvrnut i prilagođen, ali Stiven Spilberg ovdje donosi odlično ostvarenje sa sjajnim rolama Leonarda Dikapria i Toma Henksa. Pratićete sve prevare glavnog lika i nekoliko puta se pitati kako to da se vi niste sjetili rješenja koje on primjenjuje u njima.

Breaking Bad

Definitivno nije u pitanju prikazivanje pljačke, ali jedna od najboljih serija svih vremena po mnogim obožavaocima donosi priču ispunjenu velikim planovima i skrivenim šemama. Može se reći da Volter Vajt ima neke sličnosti sa Profesorom i da njihove prevejane spletke imaju zajedničko to što donose ogromne količine novca. Pored toga, radi se o vrlo kvalitetnom dramskom sadržaju, u kome nije samo glavni glumac maestralan, već i svi sporedni likovi.

Prison Break

Majkl Skofild i njegov brat pokušavaju da bježe iz zatvora, što jeste dijametralno suprotno od procesa pljačke, ali ne manje upečatljivo. Serija je imala uspone i padove, čak je i nastavljena godinama nakon što je prvobitno završena radnja, ali prve dvije sezone mogu se smatrati majstorskim primjerom zarazne serije. Pazite samo kako ćete prestati da gledate kada je započnete.

Now You See Me 1/2

Element pljačke je tu, ali pojačan činjenicom da je obavlja grupa mađioničara koji koriste svoje adute manipulacije umom i iluzionističke trikove. Sve djeluje kao neka mađioničarska tačka od početka do kraja, čemu doprinosi i raznolika i zanimljiva ekipa glumaca. Nastavak je za nijansu slabiji, ali i dalje ga vrijedi pogledati ako vam se dopao prvi dio.

Ocean’s 11/12/13/8

Ostvarenja koja prosto moraju da se nađu na ovakvoj listi, zbog raznolikih okruženja u kojima se odvijaju pljačke i odličan način pripovjedanja planova i njihovih izvršenja. Originalna trilogija je prepoznatljiva po pečatu reditelja Stivena Soderberga i ekipi okupljenoj oko Džordža Klunija, ali vrijedi pogledati i četvrto ostvarenje zbog promjene perspektive i odlične ženske glumačke postave.

Izvor: Screen Rant

You may also like
10 činjenica koje niste znali o seriji “La casa de papel”
Seriju “La Casa de Papel” pogledalo 34 miliona ljudi u sedam dana
“La Casa De Papel”: trenutno najgledanija serija na Netflixu
);