Home > Film > Snima se peti nastavak kultnog filma “Smrtonosno oružje”, vraćaju se Glover i Gibson

Snima se peti nastavak kultnog filma “Smrtonosno oružje”, vraćaju se Glover i Gibson

“Smrtonosno oružje” s kultnim dvojcem Melom Gibsonom i Denijem Gloverom i to njegov peti nastavak snima se 22 godine nakon posljednjeg filma. Još je 2018. bilo govora o petom nastavku filma, no producent Den Lin sada je potvrdio da će se to doista desiti.

“Pokušavamo snimiti posljednji, peti nastavak. Dik Doner se vraća kao reditelj, ali i originalna glumačka postava”, rekao je Lin.

Riječ je o nizu akcijskih filmova s Melom Gibsonom i Denijem Gloverom u ulogama dvojice policajaca iz Los Angelesa. Priča počinje u noći 14. decembra 1987. sa samoubistvom Amande Hansaker, kćerke Majkla Hansakera, starog prijatelja i bivšeg kolege iz vojske, detektiva iz Los Angelesa, Rodžera Murtaga kojeg igra Deni Glover.

Policajac veteran s dvadeset godina iskustva, Rodžer Murtag dobiva novog partnera na svoj 50. rođendan. Partner mu je 37-godišnji detektiv, narednik Martin Rigs (Mel Gibson), čija je žena poginula u saobraćajnoj nesreći tri godine prije, a u nastavku filma otkriva se kako ju je ubio plaćeni ubica u namjeri da ubije Rigsa. Kao rezultat, Rigs je postao suicidalan, alkoholičar, te tako bezobziran i nasilan u primjeni policijskih metoda da ga smatraju “smrtonosnim oružjem”. Narednik Murtag nije sretan što je dobio partnera “na ivici”, koji je i suicidalan, ali mu je poslije zahvalan jer mu spašava život.

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
Autori Simpsonovih “ubili” lika koji je 35 godina bio “maskota” popularne serije…
);