Home > Film > Serija o Srednjoj zemlji prije “Gospodara prstenova”

Serija o Srednjoj zemlji prije “Gospodara prstenova”

“Amazon” je otkrio ekipu, odnosno družinu kako su je nazvali, koja radi na produkciji serije o Tolkinovom svetu Srednje zemlje i dešavanjima prije “Gospodara prstenova”.

Impresivna postava uključuje autore Džej Di Pejna i Patrika Makeja, kojima su se pridružili Dženifer Hačinson (Bolje pozovi Sala i Čista hemija) i Helen Šeng (Hanibal) i mnogi drugi.

Na dugačkoj listi nalaze se scenaristi, dizajneri i producenti, koji imaju veliko iskustvo i radili su na nekim velikim ostvarenjima prije ovoga – Porodica Soprano, Ratovi zvijezda, Gospodar prstenova, Avijator, Dvostruka igra, Zapadni svijet, Carstvo poroka, Igra prijestola…

Obožavaoce svijeta Srednje zemlje posebno je obradovala informacija da kao konsultant aktivno učestvuje i Tom Šipi, profesor i stručnjak za Tolkinov opus.

Radnja serije biće smještena u Drugo doba Srednje zemlje, prije dešavanja iz Hobita i Gospodara prstenova, koja su se odigrala u Trećem dobu.

Drugo doba Srednje zemlje počinje poslije uništenja Belerijanda i Rata Besnih, osnivanjem vilenjačkih i ljudskih kraljevstava Lindona i Numenora.

Takođe, glavni antagonista Drugog doba je zli gospodar Sauron protiv kojeg se u dva navrata bore ljudi i vilenjaci.

Rat vilenjaka i Saurona (prvi rat) odigrao se sredinom Drugog doba, da bi pad Numenora, osnivanje ljudskih kraljevstava Arnora i Gondora i Rat posljednjeg saveza okončao doba.

Sredinom Drugog doba, Sauron je uz pomoć vilenjačkih kovača i Kelebrimbora iskovao prstenove moći, da bi nakon toga u tajnosti stvorio je Prsten moći, koji je Frodo uništio u Trećem dobu.

You may also like
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
);