EHO Portal

Scenarista najgorih fimova o Betmenu: “Nisu bili spremni za moju epsku viziju sa Kolinom Farelom”

Petnaest godina prije vizije Zeka ​​Snajdera o Betmenu i Supermenu, dobitnik Oskara i scenarista Akiva Goldsman pomogao je u pisanju vrlo drugačijeg filma za Volfganga Petersena.

“Nadam se da će istorija da bude nježna prema meni”.

To je bio odgovor Akiva Goldsmana kada su njegovi scenariji za “Batman Forever” i “Batman & Robin” nastajali, otkrio je tokom nedavnog video intervjua za “IndieWire”.

Ta dva filma u režiji Džola Šumahera, u toku 25 godina nailazili su na, reklo bi iracionalno, neodobravanje od strane obožavatelja stripa.

Goldsman se popirlično iznenadio kada su brojni kritičari pohvalili vrtoglavi film pastelnih boja “Birds of Pray” početkom ove godine što ga je dodatno podsjetilo na rad na filmovima o Betmenu sa Šumaherom.

Najveća kritika koja se odnosila na filmove “Batman Forever” i “Batman & Robin” sa Džordžom Klunijem u glavnoj ulozi je ta što su obožavaoci smatrali da se izvorni materijal nije uzeo dovoljno ozbiljno prilikom pisanja filma.

Ali Goldsman je rekao da je film koji je on pisao o ovom osvetniku bio isprva po tonu mnogo mračniji i ulazio je u psihologiju Brusa Vejna. To čak objašnjava i zašto je lik glumice Nikol Kidman u posljednjoj verziji filma psiholog.

“Snimili smo takav film, ali test-publika nije dobro reagovala na njega. Nisu željeli da gledaju psihologiju ovog lika”, rekao je Goldsman, pa se produkcija preusmjerila na ono što su danas “Batman Forever” i “Batman & Robin”.

Nevjerovatno je što će deceniju nakon toga Kristofer Nolan snimiti upravo tako mračne filmove u trilogiji o ovom heroju, koji su postali među najpopularnijim filmskim adaptacijama stripa o osvetniku iz Gotama.

Nakon (ne)uspjeha filma “Batman & Robin”, produkcijska kuća Warner Brothers počela da koketira sa idejom filma “Batman V Superman”, a Goldman je napisao opet mračnu priču, a u filmu je trebalo da Betmena glumi Kolin Farel a Supermena Džud Lo, u režiji Volfganga Petersena.

Ali taj film se, ipak, nikada nije desio, ali zato smo 15 godina kasnije dobili Snajderov “Batman V Superman: Dawn of Justice”, sa Benom Aflekom kao Betmenom i Henrijem Kavilom u ulozi Supermena, film koji je takođe pretrpio kritike, posebno zbog odabira Afleka.

izvor: b92.net

);
Visit Us On Facebook