Home > Film > Scenario za novu epizodu “South Parka” napisala – vještačka inteligencija

Scenario za novu epizodu “South Parka” napisala – vještačka inteligencija

Kreatori animirane serije “South Park” odlučili su da dio scenarija za posljednju epizodu napiše – program za vještačku inteligenciju.

Dio scenarija za epizodu pod nazivom “Deep Learning” napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj vještačke inteligencije OpenAI. Cijela epizoda govori o chatbotu, a on je generisao posljednjih nekoliko minuta.

Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko drugara iz razreda dječaka Stena, koji koriste chatbot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka djevojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali – Trej Parker i ChatGPT.

Ovaj program za vještačku inteligenciju (Open AI) generisao je Stenov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dječak argumentuje zašto ljude ne treba kriviti za korišćenje ChatGPT-a.

– Divovske tehnološke kompanije su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale – kaže njegov lik.

Kao što je već poznato, veći dio epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili interes za korišćenje vještačke inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj AI studio Deep Voodoo u decembru 2022. godine.

);