Home > Film > Različiti, a jednaki! – kratki film koji su snimili učenici JO OŠ”Nikola Tesla” iz Prnjavora

Različiti, a jednaki! – kratki film koji su snimili učenici JO OŠ”Nikola Tesla” iz Prnjavora

16 polaznika filmske radionice “Viva škola filma” su od 13. do 15. maja, osmislili, snimili i montirali kratki igrani film sa vrlo ozbiljnom temom. Iako mladi, obradili su aktuelnu, socijalnu tematiku o vršnjačkom nasilju u školama. Mladi znaju biti surovi prema “drugačijima” u svom okruženju, ali poruka ovog filma je da smo ipak svi jednaki, a da je različitost, ustvari bogatstvo.

Pod budnim okom mentora, prvoga dana su ideju pretočili u scenario i knjigu snimanja. Drugog dana radionice su sami rukovali profesionalnom filmskom opremom i snimili film.

Trećeg dana film je editovan i dobio svoj finalni izgled.

Film će prmijerno biti prikazan na 5. Viva film festivalu u septembru 2019. u takmičarskoj kategoriji “Omladinski Bh film”, te će biti i ozbiljan kandidat za osvajanje neke od vrijednih nagrada. Najbolja tri filma biće nagrađena Canon kamerama, koje obezbjeđuje pokrovitelj kompanija Avtera BH, a najbolji pojedinci će biti nagrađeni od strane kompanije Mekline.

Pokrovitelj ove radionice u Prnjavoru je Ambasada Češke Republike u BiH, a realizaciju su pomogli i VW, Porsche Bosna i Hercegovina, BHRT, Canon, DJi, Podravka, Lipa voda, i ostali.

Vivamobil za vikend, od 17. do 19.05. putuje za Stolac, gdje će sa mladima proizvesti još jedan takmičarski film.

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
Autori Simpsonovih “ubili” lika koji je 35 godina bio “maskota” popularne serije…
);