Home > Film > Različiti, a jednaki! – kratki film koji su snimili učenici JO OŠ”Nikola Tesla” iz Prnjavora

Različiti, a jednaki! – kratki film koji su snimili učenici JO OŠ”Nikola Tesla” iz Prnjavora

16 polaznika filmske radionice “Viva škola filma” su od 13. do 15. maja, osmislili, snimili i montirali kratki igrani film sa vrlo ozbiljnom temom. Iako mladi, obradili su aktuelnu, socijalnu tematiku o vršnjačkom nasilju u školama. Mladi znaju biti surovi prema “drugačijima” u svom okruženju, ali poruka ovog filma je da smo ipak svi jednaki, a da je različitost, ustvari bogatstvo.

Pod budnim okom mentora, prvoga dana su ideju pretočili u scenario i knjigu snimanja. Drugog dana radionice su sami rukovali profesionalnom filmskom opremom i snimili film.

Trećeg dana film je editovan i dobio svoj finalni izgled.

Film će prmijerno biti prikazan na 5. Viva film festivalu u septembru 2019. u takmičarskoj kategoriji “Omladinski Bh film”, te će biti i ozbiljan kandidat za osvajanje neke od vrijednih nagrada. Najbolja tri filma biće nagrađena Canon kamerama, koje obezbjeđuje pokrovitelj kompanija Avtera BH, a najbolji pojedinci će biti nagrađeni od strane kompanije Mekline.

Pokrovitelj ove radionice u Prnjavoru je Ambasada Češke Republike u BiH, a realizaciju su pomogli i VW, Porsche Bosna i Hercegovina, BHRT, Canon, DJi, Podravka, Lipa voda, i ostali.

Vivamobil za vikend, od 17. do 19.05. putuje za Stolac, gdje će sa mladima proizvesti još jedan takmičarski film.

You may also like
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
Vil Smit podnio ostavku na članstvo u Akademiji
Američka serija “The Ark” (Barka”) snima se u Srbiji
Policija se oglasila o skandalu na dodjeli Oskara (VIDEO)
);