Home > Film > Pucne prstima i zna gdje je zid: Ne želi da bude predstavljen kao slijep u filmu o sebi

Pucne prstima i zna gdje je zid: Ne želi da bude predstavljen kao slijep u filmu o sebi

Andrea Bočeli je italijanski tenor koji je glasom uspio da zavede svijet. Potpuno je izgubio vid u 12. godini, a njegova majka je rekla da mu je muzika bila jedina utjeha.

Ljekari su savjetovali Andreinoj majci da abortira jer su predvidjeli će biti rođen slabovid. Mama Edi i tata Alesandro su to odbili. Odmah poslije rođenja je konstatovano da ima brojne probleme sa vidom, i poslije mnogobrojnih posjeta doktorima, postavljena mu je dijagnoza glaukoma. U 12. godini je potpuno izgubio vid, uslijed povrede koju je zadobio igrajući fudbal. Bio je golman, lopta ga je udarila u oko i imao je povredu mozga. Da bi zaustavili krvarenje u glavi, doktori su pokušali da mu spasu vid stavljanjem pijavica na glavu, ali nisu uspijeli.

Kada je postao slijep, Bočeli je naučio Brajevo pismo i koristio je prste da bi naučio note i počeo da svira klavir. Studirao je pravo u Pizi i zarađivao pjevajući po noćnim barovima. Život mu se okrenuo 1993. kada ga je u 34. godini primjetio Lučano Pavaroti koji ga je poveo na turneju i pružio mu podršku u karijeri. Od tada do danas je prodao više od 80 miliona albuma.

Bočeli je inspirisao jednog od vodećih britanskih reditelja da njegovu životnu priču prenese na veliko platno. Jedini pjevačev zahtjev je bio da to što je slijep ne bude predstavljeno kao hendikep. Film “Music of Silence” režira Majkl Radford. Bočelija će glumiti Tobi Sebastijan kog znamo iz serije “Igra prestola”.

Bočeli je zamolio reditelja da ga ne predstavi kao slijepu osobu jer je “većinu života proveo pokušavajući da se pretvara da može da vidi”. Pjevač ne želi da dovodi ljude u neprijatne situacije i vjeruje da “niko ne želi da ga vidi kako traži stolicu kao očajnik, ispruženih ruku”.

“On koristi razne trikove. Šutnuće stolicu stopalom da bi vidio gdje je. I naravno, ima apsolutno razvijena druga čula. Može da namiriše, dodirne, osjeti, a iznad svega da čuje. Bukvalno pucne prstima i kaže koliko je daleko zid”, rekao je režiser Majkl Radford.

U filmu glume i Antonio Banderas i naš glumac Miloš Biković.

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
);