Home > Film > Produkcija “Game of Thrones” odgovorila: Nije do nas, televizori su vam krš!

Produkcija “Game of Thrones” odgovorila: Nije do nas, televizori su vam krš!

Ljudi iz produkcije “Game of Thrones” odgovorili su na optužbe korisnika da ništa nisu vidjeli u najvećoj bici, koju je svijet – vidio… ili je trebalo da vidi.

Odmah nakon emitovanja treće epizode posljednje sezone internet su preplavili komentari gledalaca da su od bitke vidjeli samo djelić, jer je sve bilo suviše mračno.

Kinematografi serije otkrili su za The Verge da apsolutno nije do njih to što se pojedini gledaoci žale da nisu mogli da vide ništa od bitke, jer su je oni snimali i znaju kako su je snimili – kako bi i trebalo. Ipak, ostavili su mogućnost da je produkcija na kraju djelimično kriva za ovakvu situaciju zbog bitrejta (koji je morao biti prilagođen i striming servisima), ali da to svakako ne bi trebalo da uzrokuje drastično loš prikaz i totalnu pomrčinu na ekranima korisnika širom svijeta.

“Game of Thrones” snimana je, kažu njeni tvorci, za bioskopski doživljaj, pa je kompresija na TV format mogla da utiče na kvalitet prikaza, ali ne i da ga uništi, kao što gledaoci to tvrde.

Wired UK i TMZ su nakon cijele ujdurme objavili intervjue sa kinematografima, koji su govorili na ovu temu, ističući da su mnogi korisnici nepravedno svalili krivicu na HBO i produkciju “Game of Thrones”, a da je problem ne samo u njima samima, nego i u njihovim televizorima tj. uređajima, na kojima su gledali epizodu.

“Mnogi korisnici očigledno ne znaju da podese svoj TV tako da na njemu kvalitetno gledaju program. Takođe, “Igra prestola” nije namjenjena za gledanje na iPad ili drugim uređajima malih dijagonala ekrana, koji ne mogu i zbog drugih ograničenja da iznesu ono što svaka epizoda nosi. Postoji opcija modernih televizora, koja se zove osvjetljenje ekrana, kao i druge, poput moda slike, koje bi korisnici svakako trebalo da znaju da koriste”, rekao je jedan od kinematografa Fabijan Vagner.

Na pitanje kako može biti siguran u to što govori tj. da je problem u gledaocima, odgovorio je:

“Znam da nije suviše mračno, jer sam ja snimao sve od početka do kraja. Tako da, dragi fanovi serije – do vas je i do vaših televizora, nije do autora”, rekao je Vagner.

headliner.rs

You may also like
Dvije decenije od emitovanja finala serije “Prijatelji”
“Nema loše epizode, a kamoli loše sezone” Ovu seriju na Netfliksu upoređuju s “Igrom prestola”
Kritičari oduševljeni serijom Fallout: Ne postoji ništa poput ovoga
Najgledanija Netfliksova serija u Srbiji izaziva šok i jezu (VIDEO)
);