Home > Film > Producenti “Deadpoola” će morati da plate zbog smrti kaskaderke Džoi Haris na snimanju

Producenti “Deadpoola” će morati da plate zbog smrti kaskaderke Džoi Haris na snimanju

Produkcija i filmska ekipa filma o Marvelovom antiheroju “Deadpool” kažnjena je novčanim iznosom od oko 300.000 dolara zbog smrti kaskaderke Džoi Haris u toku snimanja drugog dijela filma 2017. godine.

Haris (32) je poginula u avgustu 2017. godine kada je motor koji je vozila udario u betonski stub, a ona proletjela kroz staklene prozore obližnje zgrade.

Nesreća se dogodila na setu u Vankuveru u Kanadi, a organizacija WorkSafeBC koja je istraživala ovaj slučaj oko eventualnih neregularnosti prilikom osiguranja ljudi na snimanju je utvrdila da produkcija nije odradila zaštitu kaskaderke i da su neregularnosti na snimanju dovele do njene smrti.

Džoi prilikom vožnje nije nosila kacigu, što je bila naredba snimatelja, zbog toga što glumica za koju je radila scenu na motoru nije u tom kadru nosila kacigu. To je doprinjelo da kaskaderka umre na licu mjesta od povreda koje je zadobila pri padu.

Prije nego što se priključila ekipi snimanja filma “Deadpool”, u kojem glavnu ulogu tumači glumac Rajan Rejnolds, Džoi je bila prva Afroamerikanka koja je imala dozvolu da se takmiči u Američkoj Asocijaciji Motociklista.

izvor: headliner.rs

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
Objavljen finalni trejler za film “Dedpul i Volverin”: Biti ili ne biti za “Marvel” (VIDEO)
);