Home > Film > Preminuo Kirk Daglas u 104. godini

Preminuo Kirk Daglas u 104. godini

Јedna od prvih holivudskih zviјezda, legendarni glumac Kirk Daglas preminuo je u srijedu u 104. godini. Odigrao je više od 90 uloga, od toga 75 filmskih, a superstar postao je prije nego što je taj termin počeo da se koristi za glumce.

Veliki Spartak, legenda svjetske filmske scene otišao je zauvijek. Njegov sin, poznati glumac Majkl Daglas potvrdio je vijest časopisu Pipl.

“Sa velikom tugom moja braća i ja obavještavamo vas da nas je Kirk Daglas danas napustio u 104. godini. Za svijet on je predstavljao legendu, glumca Zlatnog doba filma, humanitarac posvećen pravičnosti. Ali za mene i moju braću Džoela i Pitera, on je bio tata, za Ketrin predivan svekar, za unuke i praunuke deda prepun ljubavi. Za En je bio predivan suprug”, naveo je u saopštenju Majkl Daglas.

Vijest o smrti objavio njegov sin Majkl Daglas

Američki glumac i producent rođen je u Amsterdamu u američkoj saveznoj državi Njujork, 9. decembra 1916. godine, u jevrejskoj porodici imigranata iz Bjelorusije.

Ime Iser Danijelovič promijenio je u Kirk Daglas neposredno prije priključivanja Američkoj mornarici u Drugom svjetskom ratu.

Ženio se dva puta, ima četiri sina, od kojih je najpoznatiji glumac i producent Majkl Daglas.

You may also like
“Loud and clear”: Izuzetan film “Dara iz Jasenovca”
Šta su poznati glumci i glumice radili prije nego što su postali slavni
Glumica Keli Preston preminula u 57. godini života
Prvi put u istoriji: Bioskopi zaradili NULA dolara
);