Home > Film > Plava spomen tabla za “Alo, alo”: Kultna TV serija dobija veliko priznanje

Plava spomen tabla za “Alo, alo”: Kultna TV serija dobija veliko priznanje

Popularna serija “Alo, alo” dobiće čuvenu plavu spomen tablu.

Ova tabla se postavlja u Velikoj Britaniji na zgradama u sjećanje na poznate ličnosti koje su u njoj živjele ili na bitne događaje.

Društvo komičara Velike Britanije otkriće tablu 7. septembra, kada će se u Linford holu u Manfordu okupiti ekipa mnogima omiljene serije. Barem oni koji su još među nama.

Direktor Društva Aron Braun kaže da je važno da pamtimo jednu od “velikih britanskih komedija”.

Serija se navodno odigrava u malom francuskom gradu Nuvion, koji su Njemci okupirali u Drugom svjetskom ratu. Nuvion zaista postoji i nalazi se na sjeveru Francuske, ali seriju nikada nisu snimali na ovoj lokaciji
Serija je emitovana od 1982. do 1992. i snimljeno je 85 epizoda
“Alo, alo” se na duhovit način bavi Gestapom, Francuskim pokretom otpora, ali i Britancima

To je bio veliki hit u Velikoj Britaniji ali i širom svijeta. Serija je išla deset godina u devet sezona i “trajala je duplo duže nego sam rat”, kako piše u komentarima.

Očekuje se da će na otkrivanju plave table biti i Viki Mišel, koja je igrala Ivet, kao i Kim Hartman koja je glumila Helgu. Na događaju će biti i Gaj Siner, koji je igrao poručnika Grubera, Kirsten Kuk koja je glumila Mišel i Ričard Gibson koji je igrao her Flika. Među zvanicama se očekuje i Frančeska Gonšo koja je igrala Mariju i Su Hodž koja je igrala Mimi.

Gorden Kej, koji je igrao Renea, preminuo je 2017. godine dok je Karmen Silvera, koja je glumila Idit, preminula 2002. godine.

Linford hol, koji je pretvoren u hotel, predstavljao je gradski trg u Nuvionu u seriji.

Obožavaoci serije mogu da kupe karte za događaj u septembru, a one uključuju i svečanu večeru na kojoj će biti i glumci serije. Sav prihod od događaja ide u humanitarne svrhe.

Izvor: BBC News na srpskom

);