Home > Film > Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Izgleda da je svijet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima namjeru da to iskoristi. Naime, samo 24 sata nakon što je plasirana, horor serija Hellbound postala je svjetski fenomen i pretekla Squid Game po gledanosti u više od 80 zemalja.

U svijetu u kome je serija smještena, ljude posjećuju nebeska bića koja ih obavještavaju o tačnom vremenu kada će umrijeti. Kada za to dođe vrijeme, do ovih grešnika dolazi tim demona koji ih spaljuje i šalje direktno u pakao.

U takvoj situaciji izbija masovna histerija i ljudi se okreću religioznosti i fanatičnom praćenju pojedinih grupa posvećenih „spasenju“. Jedna od njih se izdvaja i mnogi postaju sumnjičavi oko njene uloge u svemu, što dovodi do daljeg istraživanja tajni.

Pilot epizoda ove serije premijeru je imala na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru ove godine.

U međuvremenu, Squid Game, koji je premijeru na Netfliksu 19. septembra, zabilježio je nevjerovatnu popularnost – 142 miliona pregleda u 94 zemlje i ukupno 46 dana na mjestu najgledanije serije, što je dovelo do najave druge sezone.

Serija Hellbound za sada nema toliko visoku ocjenu, ali brojevi pregleda rastu, tako da je ušla i u 10 najgledanijih naslova na Netfliksu u Srbiji.

Da li ste vi pogledali ovu seriju i mislite li da će biti još veći svjetski fenomen?

Izvor: The Guardian

Fotografije: Netflix

You may also like
Smrt streljanjem zbog krijumčarenja serije “Squid Game” u Sjevernu Koreju
Kultna serija “Alo alo” na meti cenzure
Objavljen tačan datum početka “Gospodara prstenova” na prajmu
Objavljen prvi trailer pete sezone serije ‘La Casa De Papel’ (VIDEO)
);