Home > Film > “NOS4A2”: Drugačija priča o vampiru

“NOS4A2”: Drugačija priča o vampiru

Ne tako davne, 2013. godine, svjetlost dana je ugledala knjiga “NOS4A2”, Džoa Hila. Horor priča o horor pričama. Ima li išta strašnije? Da, kada se likovi koje smo izmaštali pojave na malim ekranima. Jer, ono što zamislimo uglavnom ne bude toliko strašno koliko likovi koje kreira neko drugi.

Hil kaže da nije imao velike ambicije sa knjigom, osim da prestravi ljude kroz nekoliko stotina stranica i pruži im interesantan bijeg od dosade. Prvobitna ideja je bila da radnja bude o automobilu koji pokreću ljudske duše umjesto benzina. Priča je ipak dobila malo drugačiji oblik.

Vozač, Čarli Manks, je skoro čitav vijek krstario sporednim gradskim uličicama i mamio djecu da ih poveze, uzimajući njihove duše, dok je istovremeno napuštao čudovišta koja je stvorio u zastrašujućem drugom svijetu zvanom Božićna zemlja. U Božićnoj zemlji, svaki dan je Božić, nesreća je protivzakonita… a vesele grupe bezdušnih mališana se zabavljaju živahnim igrama kakve su makaze-za-skitnicu i ugrizi-najmanjeg.

Novopečenom Drakuli je sve išlo od ruke, skoro cijelih sto godina. Ali stvari se mjenjaju kada mu se putevi ukrste sa mladom Vik Mekvin. Vik ima poseban dar i opak plan. Kada je na svom pohabanom starom motoru, može pronaći baš sve – izgubljenu narukvicu, nestalu ženu, prijatelja u nevolji. Čarli Manks je najgora noćna mora svakog roditelja – ali je Vik Mekvin najgora njegova.

“NOS4A2” nije priča o vampiru. “NOS4A2” je priča o njoj, djevojci rođenoj u Haverhilu, u Masačusetsu, u porodici voljenog i nasilnog oca i stroge, ali brižne majke. Zahvaljujući svojoj mašti ona otkriva vrtoglave mogućnosti okultizma; njena sposobnost da vidi najbolje u drugima čini je neprocjenjivim prijateljem; a njena neobuzdana hrabrost ozbiljnim neprijateljem.

Spremite se za 6. jun i ne planirajte ništa od 22:00, osim da uključite AMC kanal. Božić stiže ranije ove godine, uz “NOS4A2”!

citymagazine.rs

You may also like
Dvije decenije od emitovanja finala serije “Prijatelji”
“Nema loše epizode, a kamoli loše sezone” Ovu seriju na Netfliksu upoređuju s “Igrom prestola”
Kritičari oduševljeni serijom Fallout: Ne postoji ništa poput ovoga
Najgledanija Netfliksova serija u Srbiji izaziva šok i jezu (VIDEO)
);