Home > Film > Nikola Pejaković Kolja o likovima nove serije “Kosti”

Nikola Pejaković Kolja o likovima nove serije “Kosti”

Naivni, hrabri, uticajni, ali nadasve unesrećeni – takvi su junaci serije „Kosti“, smješteni u isti grad, isto vrijeme, ali u okolnosti koje ne odgovaraju baš nikome. Suočeni sa „ostacima prošlosti“, rijetki su oni koji iza sebe mogu ostaviti sve i krenuti dalje. Likovi, čije će sudbine mnogima izgledati poznate, u naše živote ulaze već 1. januara, kada na BN televiziji počinje emitovanje prve dvije epizode. Serija će se emitovati u svojevrsnom novogodišnjem maratonu, svake večeri po dvije epizode.

 „Kosti“ nam pričaju o potrebi čovjeka da ispovijedi svoje grijehove i da se pokaje, otkriva scenarista serije Nikola Kolja Pejaković. „Međutim, pokajanje nije trenutak, to je proces i radi se o svojevrsnom putu ozdravljenja i shvatanja ko si i šta si. Bez toga, čovjek ostaje individua koja kao muva leta po horizontali, sudara se sa svojim grijesima, navikama, lažima, propastima, nastranostima i ne želi da ih se riješi. Svijet se ne guši u siromaštvu, već u lažima. Siromaštvo je posljedica duhovnog siromaštva i bespuća u koje je zapao i on i sistem koji je čovjek stvorio“, pojašnjava Pejaković.

Ljubiša Savanović u ulozi Koste Gajića

Priču nose Kosta Govoruša, kojeg tumači Jovo Maksić, i Kosta Gajić, u čiju je kožu ušao Ljubiša Savanović. Naizgled, radi se o dva potpuno različita čovjeka, koja ne povezuje ništa osim imena. Ipak, sudbine dvojice otuđenika, koji se ne mogu uklopiti u razoreno i korumpirano društvo, nepovratno će se spojiti.

 „Govoruša je jedna izgubljena, ali dobra duša. Duhovno zapušten, ranjen i ostavljen da ‘ugine’ bez ljubavi i bez jasnog izlaza iz svog malog pakla. Nasuprot njega stoji Gajić, dijete sistema koje radi kako mu se kaže. Iako čovjek s ambicijom, i on ima srce i dušu. Jednostavno, pošten čovjek koji je uhvaćen u mrežu svojih, ali i tuđih laži“, kaže Pejaković.

Jovo Maksić u ulozi Koste Govoruše

U sudbine Koljinih glavnih junaka prste će upetljati, kako ih on naziva, perjanice određenih sila koje rastakaju društvo. Svi oni, prije ili kasnije, doći će do oca Dragana, sveštenika kojeg tumači sam Pejaković.

 „U srcu naše priče je čovjek koji zna i kome je rečeno, ali čiji metodi nisu priznati i čija sredstva izgledaju beskorisno. Njegova nauka nije od ovog svijeta i ne može da posluži ni njemu ni drugima za bogaćenje, rješavanje problema, snalaženje za pare i ostale potrebe savremenog čovjeka. Dragan je sveštenik koji živi u svijetu, ophrvan problemima svojih parohijana i svoje porodice, na prvoj liniji fronta borbe sa zlom“, dodaje Pejaković.

Iako će, kao i u slučaju „Mesa“, mnogo toga izgledati i zvučati poznato, Kolja kaže kako su svi likovi plod mašte i zbir nekoliko različitih karaktera koji se, u glavama pisaca, stapaju u dramski potentne likove.

Priliku da otkriju tajne junaka serije „Kosti“, nastale u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banje Luke, imaće svi koji počev od 1. januara uz televizijske ekrane budu pratili nastavke napetog trilera čiju režiju potpisuje Saša Hajduković, a producent je Brankica Janković. 

You may also like
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Banjalučka gitarijada biće održana 5. decembra
);