Home > Film > Netflix najavio SAMURAI verziju “Game of Thronesa”

Netflix najavio SAMURAI verziju “Game of Thronesa”

Netflix je najavio tv seriju koju već sada opisuje kao „Game of Thrones“ Samurai verzija, koji će se baviti konfliktima između kraljevstva u feudalnom Japanu.

Naslov nove serije bi trebao biti “Doba Samuraja” i opisano je kao dokumentarna drama koju će Netflix raditi u koprodukciji sa kućom Smitsonian Kanda produkcijom.

Tvorci su istakli da publiku očekuje mnogo uzbudljivih avantura, bitki i ratova koje će biti istorijski potkovane.

Jedan od glavnih likova će biti Date Masamune, ratni poglavica nadimka Jednooki zmaj jer je navodno sam sebi iskopao oko da bi se izborio sa infekcijom. Do svoje 17. godine on je bio na čelu porodičnog klana te se smatra legendarnom figurom u istoriji Japana.

Ovaj ratnik je inspirisao mnoge likove iz fikcije kao što je Ken Vatanabe, a filmski kritičari ističu da je ratni šljem kojeg je nosio Masamune bio inspiracija za stvaranje kacige Darta Vejdera (“Star Wars”).

I dok je zapadna publika relativno upoznata sa konceptom samuraja, većina ima minimalno znanja o stvarnim istorijskim ličnostima. Za sada zvuči kao da će doba samuraja biti ispravno predavanje istorije Japana kroz epsku dramu i akcione scene.

Serija će se snimati u Japanu, Kanadi i SAD-u, a premijera prve epizode se očekuje na Netflixu do kraja godine.

dailydot.com

You may also like
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Objavljen datum početka emitovanja serije “KUĆA ZMAJA” (VIDEO)
);