Home > Film > Na prodaju kostimi Betmena i Robina iz kultne TV serije

Na prodaju kostimi Betmena i Robina iz kultne TV serije

Kostimi Betmena i njegovog pomoćnika Robina iz TV serije koja je emitovana šezdesetih godina 20. vijeka uskoro će biti ponuđena na aukciji u Los Anđelesu zajedno sa zbirkom ostalih predmeta iz serija iz tog razdoblja, “Zvjezdanih staza” i “Srećnih dana”.

Kostimi u koje su bili obučeni superjunaci 120 epizoda Betmena emitovanih između 1966. i 1968. retro su stila, ali na aukciji koja će biti održana 17. decembra mogli bi da postignu cijenu od 150.000 do 200.000 dolara.

Iz specijalizovane aukcijske kuće Profiles in History kažu da je riječ o jedinim kostimima koje su nosili tadašnji Betmen – Adam Vest i Robin – Bart Vard. Pod čekić će i ostali predmeti iz serije, na primjer Šekspirova bista koji skriva dugme za otvaranje “bet pećine” i crveni telefon, sastavni dio betmobila.

Zbirku Džona Azarijana, koja se smatra jednom od najvećih na svijetu, čine i tunike koje su nosili nosili Vilijam Šatner i Leonard Nimoj, odnosno kapetan Džejms Kirk i dr Spok u seriji “Zvjezdane staze”, čija se vrijednost procjenjuje na 40.000 do 60.000 dolara.

Ova aukcijska kuća ranije je prodala kacigu Darta Vejdera iz filma “Imperija uzvraća udarac” za 1,125 miliona dolara.

You may also like
Dvije decenije od emitovanja finala serije “Prijatelji”
“Nema loše epizode, a kamoli loše sezone” Ovu seriju na Netfliksu upoređuju s “Igrom prestola”
Kritičari oduševljeni serijom Fallout: Ne postoji ništa poput ovoga
Najgledanija Netfliksova serija u Srbiji izaziva šok i jezu (VIDEO)
);