Home > Film > Milan Marić je lice u fokusu Ravno Selo Film Festivala

Milan Marić je lice u fokusu Ravno Selo Film Festivala

Mladi glumac Milan Marić ove godine će biti “lice u fokusu” debitantskog Ravno Selo Film Festivala. Milan će svečano otvoriti festival i biti počasni gost prve večeri festivala 21. juna. Naš mladi, a već slavni glumac je nakon brojnih zapaženih uloga u pozorištu, dobio ulogu u filmu „Dovlatov“, i osvojio nagradu za „Evropsku zvijezdu u usponu“ na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu.

“Zadovoljstvo mi je da su me pozvali da ove godine predstavljam Ravno Selo Film Festival kao ‘Lice u fokusu’. Drago mi je da mogu na ovaj način da podržim festival koji je posvećen debitantima i mladim ljudima. Nije nimalo lako naći svoje mesto u ozbiljnoj konkurenciji afirmisanih autora. Svakom ko započinje svoju karijeru, podrška je preko potrebna. Želim uspešan festival svima i vidimo se u Ravnom Selu sledeće nedelje.“

Ravno Selo Film Festival održaće se po treći put ove godine od 21-23. juna u Ravnom Selu. Festival će otvoriti debitantsko ostvarenje Petra Ristovskog – “Kralj Petar Prvi”, u revijalnom programu, dok će u takmičarskom programu biti prikazana četiri filma i to:

  1. Čovjek koji je kupio mjesec, reditelja Paola Zuke (Italjia)
  2. Između dana i noći, reditelja Andra Martinovića (Crna Gora)
  3. Taksi bluz Miroslava Stamatova (Srbija) i
  4. Poslednji Srbin u Hrvatskoj Predraga Ličine (Hrvatska i Srbija)

Propratni programi za mlade su takođe besplatni, kao i sve projekcije filmova i počinju: Filmićem – novosadskom smotrom mladalačkog filma koji vodi Lora Đurović, zatim slijedi Izložba kostima i radionica čuvenog kostimografa Borisa Čakširana, dok će glumačkoj radionici Marijane Janković (čiji je debitanski kratki igrani film Maja pobijedio na TRIBECA festivalu), prisustvovati studenti Fakulteta Dramskih umjetnosti sa Cetinja i Fakulteta umjetnosti iz Novog Sada.

Žirijem glavnog takmičarskog programa predsjedava Marijana Janković, glumica koja ima ozbiljnu karijeru u Danskoj (Pijavice, The House that Jack built Larsa von Trira), dok su ostali članovi Darko Bajić, reditelj i Aleksandar Protić, dizajner zvuka i producent.

izvor: citymagazine.rs

);