Home > Film > Lista filmova čiju premijeru možemo očekivati početkom ljeta

Lista filmova čiju premijeru možemo očekivati početkom ljeta

Pandemija virusa korona zaustavila je mnoga snimanja i odgodila veliki broj premijernih prikazivanja novih filmskih naslova, a sada kada se situacija u svijetu polako smiruje, stranica “Screenrant” donosi nekoliko naslova koji će biti predstavljeni početkom ljeta. Iako su kino sale širom svijeta zatvorene zbog pandemije virusa korona te se trenutno razmatraju opcije ponovnog otvaranja, mnogi veliki reditelji i producenti ipak planiraju premijere svojih filmova. Ukoliko ih ne predstave u kinima, predstaviće ih preko posebnih striming programa, najavljuje “Screenrant”.

Već prvog jula svjetlo dana ugledaće film “Unhinged”, u kojem ćemo imati priliku pratiti Rasela Krouva koji nakon jednog slučajnog susreta s likom mlade žene počinje da je zlostavlja. Režiju filma potpisuje Derik Borte.

Sony Pictures će 10. jula predstaviti film “The Broken Hearts Gallery” u kojem glavne uloge tumače Natali Krinski i Žeraldin Visanatan. Radnja filma odvija se uglavnom u galeriji u kojoj su izloženi predmeti koje je “ljubav ostavila iza sebe” ili drugim riječima, muzeju prekinutih veza. Produkciju ovog filma potpisuje Selena Gomez.

Jedan od najiščekivanijih filmova 2020. godine je “Tenet” poznatog reditelja Kristofera Nolana, koji bi prema planu trebao biti predstavljen 17. jula. Sudeći prema trejlerima, lik Džona Dejvida Vašingtona u ovom filmu pokušava da spriječi treći svjetski rat, a u igri su i život poslije smrti i putovanje kroz vrijeme, motiv koji obožavamo u Nolanovoj režiji.

“Mulan”, film koji je Disney planirao predstaviti početkom proljeća, biće prikazan 24. jula ove godine. Originalna verzija “Mulana” zaradila je 304,3 miliona američkih dolara u kinima širom svijeta. Film donosi priču o legendarnoj kineskoj ratnici koja se pretvara da je muškarac kako bi zamijenila bolesnog oca te se pridružuje vojsci i predstavlja imenom Hua Džun.

Posljednjeg dana u mjesecu julu biće predstavljen film “Greenland” u kojem glavnu ulogu tumači Žerard Batler, a koji je režirao Rik Roman Von. Zemlji prijeti apokalipsa, a umjesto spašavanja planete glavni fokus je ovaj put stavljen na spašavanje porodice. Kritičari tvrde kako je ovo već sažvakana tema, ali ovo filmsko ostvarenje preporučuju svim ljubiteljima akcionih filmova.

izvor: klix.ba

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
Autori Simpsonovih “ubili” lika koji je 35 godina bio “maskota” popularne serije…
);