Home > Film > Kusturica uz De Nira i Depa na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji

Kusturica uz De Nira i Depa na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji

Proslavljeni režiser Emir Kusturica predsjedavaće žiriju za najbolji debitantski film na filmskom festivalu u Veneciji, pišu “Večernje novosti”.

Kusturica će se na crvenom tepihu 76. festivala u Veneciji naći uz svijetske zvijezde Roberta de Nira, Breda Pita, Katrin Denev, Pedra Almodovara, Džonija Depa…

Takmičarski program za najbolji debitantski film tradicionalno izaziva najveće interesovanje filmskih posjetioca.

Kusturica je svoju veliku karijeru u svijetu započeo upravo na festivalu u Veneciji 1981. godine kada je sa filmom “Sjećaš li se Doli Bel” trijumfovao na takmičenju za najbolji debitantski film i osvojio prvog “Srebrnog lava”.

Istu prestižnu nagradu, ali u glavnom takmičarskom programu Kusturica je osvojio 1998. godine za film “Crna mačka, beli mačor”.

Posljednje uspjehe ostvario je na Lidu 2016. godine sa ljubavnom dramom “Na mliječnom putu”, a 2018. godine sa dugometražnim dokumentarnim filmom “Pepe, jedan uzvišeni život”.

Ovogodišnje izdanje jednog od najglamuroznijih i najprestižnijih festivala otvoriće porodična drama “Istina”, japanskog reditelja Hirokazua Koreede, prošlogodišnjeg dobitnika kanske “Zlatne palme” sa Katrin Denev, Žilijet Binoš i Itanom Houkom.

U trku za “Zlatnog lava” ušao je 21 film.

izvor: b92

You may also like
Festival u Kanu će se održati bez obzira na zabranu okupljanja
Počeo 72. Kanski festival!
Alen Delon dobitnik počasne Zlatne palme
);