Home > Film > Kome će pripasti ovogodišnja Zlatna malina?

Kome će pripasti ovogodišnja Zlatna malina?

Mjuzikl “Cats” je glavni favorit za ovogodišnje nimalo laskavo priznanje za najgori film, a nominirana je i Dženifer Lopez. Zlatna malina je zaista priznanje kakvo holivudski glumci, reditelji i producenti ne žele zaslužiti. Zapravo, ovaj svojevrsni “Oskar” za najgora ostvarenja godine je veoma šaljivog karaktera, ako glumci imaju smisao za humor. Ovo je ujedno i prilika istaknuti one filmove koji su toliko razočarali publiku i kritičare da zaslužuju biti ismijani i prozvani.

Mjuzikl “Cats”

Nominacije za 40. dodjelu “Zlatne maline” za najgora ostvarenja godine objavljena su u subotu, 8. februara, kao parodija na dodjelu “Oskara” koja se odigrala samo dan kasnije. Među favoritima su komedija Tajlera Perija “A Madea Family Funeral”, horor film “Hilary Duff The Haunting of Sharon Tate” i, možda i najveći gubitnik 2019., mjuzikl “Cats”, koji su mnogi željno iščekivali, samo da bi se njihova očekivanja strmoglavila.

“Cats” prednjači za ovu nimalo prestižnu “Zlatnu malinu” za najgori film, dok je reditelj Tom Huper i sam nominovan za svoj doprinos u režiserskoj stolici. Jedna od osnovnih kritika ide na račun loše napravljene kompjuterske grafike, odnosno, CGI efekata, ali i neujednačenog tona i glume inače slavnih i cijenjenih glumaca, piše DW.

Džudi Denč je nominovana za najgoru žensku sporednu ulogu za film “Cats”, a najveća konkurencija u ovoj kategoriji joj je Džesika Čestein, nominovana za film X-Men: Dark Phoenix.

Džon Travolta, koji se ne sreće prvi put sa “Zlatnom malinom”, nominovan je za najgoreg glumca. Njegov film “Trading Paint” nije zaradio ni centa u sjevernoameričkim kinima, a na internet stanici “Rotten Tomatoes” dobio je 0% preporuke kritičara i publike.

Džon Travolta

Osim priznanja za razočaravajuća ostvarenja, ove godine će se šesti put zaredom dodijeliti i “Zlatna malina” za najbolje iskupljenje, namijenjena glumcima koji su se svojim radom uspjeli iskupiti za loše filmove iz svoje prošlosti. Glavni favorit za ovo priznanje je Dženifer Lopez. Prije nego što su nominacije za ovogodišnjeg “Oskara” objavljene, istinski se očekivalo da će ona učestvovati u trci za najbolju žensku sporednu ulogu za film “Prevarantice s Vol Strita”.

Dženifer Lopez

Još nije poznato kada će se tačno dodjela nagrada održati, ali ovo bi trebala biti prva ceremonija “Zlatne maline” emitovana na televiziji. Cjelokupan pregled ovogodišnjih nominacija možete pogledati ovdje.

You may also like
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
Izašao trejler za “Matrix 4” (VIDEO)
Novi “Predator” snimljen u tajnosti
);