Home > Film > Harvi Vajnstin će se izvući: Postigao vansudsko poravnanje od 44 miliona $

Harvi Vajnstin će se izvući: Postigao vansudsko poravnanje od 44 miliona $

Filmski producent Harvi Vajnstin, koga je veći broj žena optužio za napastvovanje i seksualno zlostavljanje, postigao je privremeno poravnanje sa nekoliko tužilaca i kreditora.

Prema navodima američkih medija, taj novac bi trebalo da bude iskorišćen da za namirivanje nekoliko tužbi koje su pokrenute protiv njega, iako čitav slučaj još uvek nije konačno zaključen.

Od ukupne sume, 30 miliona bi trebalo da bude isplaćeno tužiocima, dok bi ostalih 14 poslužilo za plaćanje taksi. Deo novca bio bi obezbeđen naplatom premija od polisa osiguranja, prenosi TMZ.

Do ovog sporarzuma dolazi više od godinu i po dana nakon što je posrnuli filmski mogul suočen sa prvim optužbama.

Brojne glumce, među kojima su najglasnije bile Ešli Džad, Paz de la Huerta i Lupita Njongo, optužile su Vajnstina za seksualno zlostavljanje.

U januaru ove godine, sud je odbacio tužbu glumice Ešli Džad, koje je tvrdila da ju je Vajnstin “stavio na crnu listu, kada su uloge u njegovim filmovima u pitanju, zato što je odbijala njegove pokušaje da je natjera na seks”. Ostale optužnice su još uvek u postupku.

Optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostaljanje proiv Harvija Vejnstina dovele su do stvaranja pokreta “#MeToo”, koji je okupio žene žrtve seksualnog nasilje u Holivudu i van njega.

b92

You may also like
“Loud and clear”: Izuzetan film “Dara iz Jasenovca”
Šta su poznati glumci i glumice radili prije nego što su postali slavni
Glumica Keli Preston preminula u 57. godini života
Prvi put u istoriji: Bioskopi zaradili NULA dolara
);