Home > Film > Hari Poter stiže u domove na novoj zabavnoj platformi

Hari Poter stiže u domove na novoj zabavnoj platformi

Književnica JK Rouling je najavila pokretanje novog internetskog projekta za sve zaljubljenike u Harija Potera koji donosi čarobne poslastice za svu djecu i roditelje svijeta kako bi bili okupirani tokom zatvaranja u svoje domove.

Ove sedmice je autorica predstavila “Harry Potter at Home”, hub koji će sadržavti mnoštvo iznenađenja i zabavnih aktivnosti.

Na svom je Twitter profilu podijelila kako će ‘roditeljima, nastavnicima i stareteljima koji rade kako bi djecu zabavili i zainteresovali dok smo u karantenu možda trebati malo čarolije’, te kako ju veseli pokretanje projekta harrypotterathome.com.

Prema opisu web stranice, sadržavaće posebne priloge iz Bloomsburyja i Scholastika, sjajne čarobne videozapise (naučite svoje mališane (ili sebe) kako nacrtati Nifflera!), zabavne članke, kvizove, zagonetke i još mnogo toga. Preduslov za uživanje u svemu ovome nije poznavanje lika i djela slavnog čarobnjaka. Dapače, jednako će zanimljivo biti onima koji su knjige i filmove tek otkrili, kao i onima koji su zagriženi fanovi otkako su ugledali svjetlo dana.

Dodala je i kako je Hogvarts već dugo omiljeno mjesto za bijeg od stvarnosti i starima i mladima, te kako nas sve tokom ovih neobičnih vremena u kojima se nalazimo, žele dočekati natrag u Hogvartsu, prijateljskom utočištu za vas i vašu porodicu.

Ako se do sada nikada niste prijavili na Pottermore račun, da biste učestvovali u svim sadržajima moraćete to učiniti. Ovdje će vas čekati vijesti tima Wizarding World, kvizovi te J.K. Rouling arhiva u kojoj možete istraživati nastajanje ovog čarobnog svijeta kroz radove autorice.

A ako vam zvuči privlačno, vrijeme možete provesti i tako što ćete se udobno voziti kroz dvorac Hogvarts iz udobnosti vlastitog kauča.

Hari Poter i zabranjeno putovanje je nezaobilazna atrakcija unutar dvorca Hogvarts u Universal Studios u Americi, a videozapis sa stranice UndercoverTourist.com vodi vas kroz cjelokupno iskustvo – čak i čekanje u redu što nam, moramo priznati, ovih dana takođe djeluje nekako šarmantno. 

You may also like
Knjige o Hariju Poteru izbačene iz škole na prijedlog školskog istjerivača đavola
);