Home > Film > Glumica Keli Preston preminula u 57. godini života

Glumica Keli Preston preminula u 57. godini života

Glumica, čija je najskorija uloga bila rame uz rame sa njenim mužem Džonom Travoltom u filmu “Gotti”, se dvije godine borila sa rakom dojke.

Keli Preston, zvijezda filmova kao što su “Jerry Maguire”, te najskoriji “Gotti” u kojem je glumila rame uz rame sa svojim mužem Džonom Travoltom, je preminula u 57. godini.

Keli Preston

Prestonova je preminula u nedjelju nakon dvogodišnje bitke sa rakom dojke, napisao je Travolta na svom Instagram nalogu.

“Tužnog srca vas obavještavam da je moja predivna žena, Keli, izgubila dvogodišnju bitku sa rakom dojke“ napisao je on. „Vodila je hrabru bitku uz pregršt ljubavi i podrške koje su joj mnogi pružili. Moja porodica i ja ćemo vječno biti zahvalni svim doktorima i pomoćnom osoblju Centra za rak MD Anderson Univeziteta u Teksasu, svim ostalim medicinskim centrima koji su nam pomogli, te svim njenim prijateljima i dragim osobama koji su bili kraj nje. Uvijek ćemo se sjećati njenog života I ljubavi. Povući ću se na neko vrijeme da bih bio uz svoju djecu koja su izgubila majku, pa se unaprijed izvinjavam ako se u narednom period ne budemo oglašavali, ali želim da znate da ćemo osjećati vašu ljubav I podršku u narednim nedjeljama I mjesecima dok se budemo oporavljali od ovog gubitka”, napisao je Travolta.

Mnoge je iznenadila vijest da se borila protiv raka dojke. Njeni predstavnici su za “People” izjavili da je ona odlučila da svoju dijagnozu čuva u tajnosti.

“Odlučivši da svoju bitku drži podalje od oka javnosti, jedno vrijeme je bila podvrgnuta raznim medicinskim tretmanima uz punu podršku članova njene najbliže porodice i prijatelja”, dodali su oni. “Bila je vedra i predivna osoba, puna ljubavi, koja je mnogo brinula za druge i koja bi udahnula život svemu što dotakne. Njena porodica moli za razumijevanje i privatnost.”

Pored filma “Jerry Maguire” iz 1996. godine, Prestonova se takođe proslavila u nazivima kao što su “SpaceCamp” (1986), “Twins” (1988), “Jack Frost” (1998), “For Love of the Game” (1999), te “View From the Top” i “The Cat in the Hat” iz 2003. godine.

Glumila je u nekoliko filmova uz svog muža Džona Travoltu, uključujući filmove “The Experts” iz 1989. godine, “Battlefield Earth” iz 2000. godine, te “Old Dogs” iz 2009. Njena najskorija uloga jeste u filmu “Gotti” iz 2018. u kojem je igrala Viktoriju Goti, ženu mafijaškog šefa Džona Gotija, kojeg je glumio Travolta.

Prema sajtu IMBD.com, njena posljedna uloga jeste u nadolazećoj komediji “Off the Rails” u kojoj se još pojavljuju Džudi Denč i Franko Nero.

Rođena je 13. oktobra 1962. godina u Honoluluu na Havajima pod imenom Keli Kamalelehua Smit. Studirala je glumu na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji, prije nego što je počela da dobija manje uloge osamdesetih godina u serijama poput “Hawaii Five-O”, “Quincy M.E.” i “CHiPs”.

Dobila stalnu ulogu u TV seriji “For Love and Honor” za koju je snimljena samo jedna sezona, a nakon toga je dobila ulogu u filmu “Mischief” iz 1985. godine koja će ju proslaviti.

Prestonova i Travolta su se upoznali na snimanju filma “The Experts” i prošle godine su proslavili 28 godina braka. Zajedno imaju troje djece: dvadesetogodišnju kćerku Elu, devetogodišnjeg sina Benjamina i sina Džeta koji je umro 2009. godine sa samo 16 godina.

Tekst priredila: Nikolina Savić

You may also like
“Loud and clear”: Izuzetan film “Dara iz Jasenovca”
Šta su poznati glumci i glumice radili prije nego što su postali slavni
Prvi put u istoriji: Bioskopi zaradili NULA dolara
Ovi glumci nisu znali koji će lik umrijeti sve dok nisu došli snimiti scenu
);