EHO Portal

Game of Thrones viski: Johnnie Walker predstavlja “Vatru” i “Led”

Prateći uspjeh svog tematskog viskija Game of Thrones, gigant pića Diageo je najavio najnovija izdanja koja će biti lansirana u saradnji s HBO-om, a u pitanju je škotski viski Johnnie Walker.

Dva viskija “Pjesma leda” i “Pjesma vatre” prate originalnu GoT bocu Johnnie Walkera predstavljenu prošlog oktobra, “The Winter Walker”. Oni će biti predstavljeni u avgustu u SAD-u, dok će ostatak svijeta dobiti viskije u oktobru.

Poput većine izdanja Johnnie Walkera, oni su mješavina slada i zrna viskija (“zrno” u škotskom zakonu viskija može biti puno stvari, ali gotovo uvijek se sastoji od pšenice, a ponekad i kukuruza). “Pjesma leda” se puni na 40,2%, i sadrži sladni viski iz destilerije Diageo na sjeveru Škotske, dok je sam viski opisan kao svjež, čist, zelen i travnat sa “notama vanilije i tropskog voća”. S obzirom na ime, nije iznenađenje da oznaka viskija preporučuje da se poslužuje preko leda.

“Pjesma vatre” sadrži viski iz destilerije Caol Ila sa sjedištem u Islayu. Flaširan je na 40,8%, sa ukusima suptilnog crvenog voća, nagoveštaja začina i slatkog dima”.

Izvor: forbes.com

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram