Home > Film > Game of Thrones viski: Johnnie Walker predstavlja “Vatru” i “Led”

Game of Thrones viski: Johnnie Walker predstavlja “Vatru” i “Led”

Prateći uspjeh svog tematskog viskija Game of Thrones, gigant pića Diageo je najavio najnovija izdanja koja će biti lansirana u saradnji s HBO-om, a u pitanju je škotski viski Johnnie Walker.

Dva viskija “Pjesma leda” i “Pjesma vatre” prate originalnu GoT bocu Johnnie Walkera predstavljenu prošlog oktobra, “The Winter Walker”. Oni će biti predstavljeni u avgustu u SAD-u, dok će ostatak svijeta dobiti viskije u oktobru.

Poput većine izdanja Johnnie Walkera, oni su mješavina slada i zrna viskija (“zrno” u škotskom zakonu viskija može biti puno stvari, ali gotovo uvijek se sastoji od pšenice, a ponekad i kukuruza). “Pjesma leda” se puni na 40,2%, i sadrži sladni viski iz destilerije Diageo na sjeveru Škotske, dok je sam viski opisan kao svjež, čist, zelen i travnat sa “notama vanilije i tropskog voća”. S obzirom na ime, nije iznenađenje da oznaka viskija preporučuje da se poslužuje preko leda.

“Pjesma vatre” sadrži viski iz destilerije Caol Ila sa sjedištem u Islayu. Flaširan je na 40,8%, sa ukusima suptilnog crvenog voća, nagoveštaja začina i slatkog dima”.

Izvor: forbes.com

You may also like
Objavljen datum početka emitovanja serije “KUĆA ZMAJA” (VIDEO)
Dodjeljene nagrade “Emmy”, “Igra prijestola” najbolja serija
“Igra prijestola” osvojila čak 32 nominacije za nagradu “Emmy”
Netflix najavio SAMURAI verziju “Game of Thronesa”
);