Home > Film > Film “Outbreak” je napunio 25 godina (video)

Film “Outbreak” je napunio 25 godina (video)

Prije četvrt vijeka svijet je vidio zastrašujuću priču o smrtonosnoj epidemiji, a radi se o filmu “Outbreak”. S obzirom na aktuelne događaje u vezi s koronavirusom, godišnjica filma “Outbreak” vjerovatno nije mogla “pasti” u gore vrijeme, piše CNN.

Drama u kojoj igraju Dastin Hofman, Morgan Frimen, Rene Ruso i Kuba Guding Džunior. premijerno je prikazana u  SAD-u 10. marta 1995. godine.

“U ovom apokaliptičnom trileru, vojni virolog pokušava spriječiti globalni biološki slom zbog smrtonosnog virusa koji inficira jedan kalifornijski grad”, navodi se u Netflixovom opisu filma.

To nije baš ono o čemu trenutno želimo razmišljati, zar ne?

Film je režirao Volfgang Petersen, a temelji se na naučno-fantastičnoj knjizi Ričard Prestona “The Hot Zone: A Terrifying True Story”, koju je objavio “Warner Bros”.

Tada je dobio odlične kritike – iako mnogi nisu vjerovali u njegovu vjerodostojnost.

“Iz bilo kojeg stvarnog ugla gledanja, prikazani događaji nikada se ne bi mogli dogoditi tako brzo kao što se ovdje događaju, a razdoblje inkubacije virusa smanjen je da bi se naglasila dramatičnost. Gledaoci to mogu osjetiti dok gledaju, ali filmski producenti su radnju napravili tako brzo da se pitanja, rupe u priči i nelogičnosti gube u retrovizoru prije nego što stignemo razmisliti o njima”, napisao je kritičar Tod Mekarti za “Variety”.

“Outbreak” je trenutno dostupan za striming na platformama Netflix, Amazon Prime, YouTube, iTunes, Google Play i Vudu.

izvor: klix.ba

You may also like
Dodijeljene Zlatne maline najgorima u svijetu filma u 2020. godini
“Dara iz Jasenovca” ipak u trci za Oskara
“Loud and clear”: Izuzetan film “Dara iz Jasenovca”
Preminula glumica Mira Furlan
);