Home > Film > Džordž Kluni napravio seriju po romanu “Kvaka 22”

Džordž Kluni napravio seriju po romanu “Kvaka 22”

Striming servis Hulu će 17. maja objaviti prvu epizodu svoje mini-serije „Kvaka 22“. U pitanju je adaptacija istoimenog satiričnog romana američkog književnika Džosefa Helera. Glavni producent serije, a ujedno i režiser i jedan od glumaca, je slavni Džordž Kluni. Ispred kamere mu društvo još prave Kristofer Abot, Kajl Čendler, Hju Lori i Danijel Dejvid Stjuart.

Glavni lik “Kvake 22” je Džon Josarijan (Abot), američki vojni pilot tokom Drugog svjetskog rata koji ima samo jedan cilj: da izvuče živu glavu. Pored neprijatelja koji mu žele smrt iako ih nikada nije upoznao, Džonu posebno staju na žulj njegovi nadređeni, na čelu sa pukovnikom Ketkartom (Čendler) koji konstantno povećava broj misija neophodnih za završetak vojne obaveze pilota. Ako bi, s druge strane, Džon odbio da leti, on bi se ogrešio o bizaran propis koji kaže da svako ko hoće da izbjegne borbu je racionalna osoba pa samim tim ne postoji dobar osnov da bude otpušten iz vojske i poslat kući.

Jedino su ludi oni koji svjesno idu u borbu. To pravilo je poznato kao “Kvaka 22” i ono je glavni razlog zašto su Džon i njegovi saborci i dalje na ratištu.

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Munje Opet! Najavljen nastavak kultne domaće komedije (VIDEO)
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
);