Home > Film > Dodijeljene Zlatne maline najgorima u svijetu filma u 2020. godini

Dodijeljene Zlatne maline najgorima u svijetu filma u 2020. godini

Nagrade Zlatne maline (Golden Raspberry Award ili skraćeno Razzie) dodjeljuju se od 1981. dan prije dodjele nagrada Oscar .

Nagrade Zlatne maline za najgora ostvarenja u svijetu filma u 2020. dodijeljene su u subotu u Los Angelesu, među kojima je kao najgori film ‘nagrađen’ “Apsolutni dokaz”, u kojemu je i najgori glumac Majk Lindel, a nagradu je dobio i bivši Trampov advokat Rudi Đulijani.

Nagrade Zlatne maline (Golden Raspberry Award ili skraćeno Razzie) dodjeljuju se od 1981. dan prije dodjele nagrada Oscar za najbolje u filmskoj industriji, i svojevrsna su parodija na filmska ostvarenja, čiji je cilj ‘uhvatiti’ i ‘nagraditi’ i neko veliko ime u izdanju koje nije baš profesionalno reprezentativno.

Đulijani je “Zlatnu malinu 2020.” dobio kao najgori sporedni glumac u filmu “Borat naknadni fim”, a dobio je i nagradu u kategoriji najgora kombinacija zaslona (i njegove hlače-zatvarač).

Najviše tih nagrada, tri, pripalo je protagonistima filma “Muzika” odnosno ima najgoru glavnu i sporednu glumicu Kejt Hadson i Medi Zigler, te najgoru rediteljicu Sia-u.

Nagrade “Zlatne maline za 2020.” dobili su i film “Dolittle” kao najgori ‘remake’, film “365” za najgori scenarij i drugi.

You may also like
Munje Opet! Najavljen nastavak kultne domaće komedije (VIDEO)
U pokretu sa Davidom Jojićem večeras na RTRS-u
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
Vil Smit podnio ostavku na članstvo u Akademiji
);