Home > Film > Dejvid Linč objavio kratki film na YouTube kanalu: Pogledajte “FIRE (POZAR)”

Dejvid Linč objavio kratki film na YouTube kanalu: Pogledajte “FIRE (POZAR)”

Američki režiser prije nedjelju dana pokrenuo je YouTube kanal DAVID LYNCH THEATER.

Prvo je svakoga dana kačio snimke sebe kako prezentuje vremensku prognozu u Los Anđelesu, da bi se potom na njegovom kanalu našao i kratki animirani film pod nazivom “FIRE (POZAR)” iz 2015. godine koji već sada ima preko 100 hiljada pregleda.

Kao što možete da pretpostavite, mračan je i govori o – ko bi rekao, požaru. Ili kako bi jedan od komentatora na YouTubeu rekao: “The weather today is extremly hot with a chance of inter dimensional worm”.

Muziku, jednako mračnu i misterioznu radio je poljski kompozitor Marek Zebrovski. Linč je htio da eksperimentiše, tako da Zebrovskom nije otkrivao svoju interpretaciju i ostavio mu je slobodu za lično sagledavanje vizuala.

Kako prenosi “IndieWire”, Zebrovski smatra film veoma melanholičnim i u određenom smislu i poetičnim.

“Bez pokušaja da budem previše eksplicitan, pokušao sam da ilustrujem šta je Dejvid radio. Npr. za nešto što izgleda poput oluje koristio sam malo pizzicata – tehniku sviranja koja uključuje stezanje žica gudačkog instrumenta. Koristio sam i visoku melodičnu liniju zarad dodatnog lirskog elementa – rekao je Zebrovski.

Na kraju samo ostaje misterija iz kog razloga je pored engleskog naziva, u zagradi stoji i riječ “Pozar” (nije poljski), ali Linč je to. Mističnost mu je drugo ime.

izvor: headliner.rs

You may also like
Dodijeljene Zlatne maline najgorima u svijetu filma u 2020. godini
“Dara iz Jasenovca” ipak u trci za Oskara
“Loud and clear”: Izuzetan film “Dara iz Jasenovca”
Preminula glumica Mira Furlan
);