EHO Portal

Dani Treho se prisjetio dana u zatvoru Soledad: : Poludjeli smo zbog Beatlesa i “Hey Jude”, takve nerede “rupa” ne pamti

Gotovo 50 godina otkako je napustio “rupu”, najsimpatičniji holivudski razbijač i dalje razmišlja o dijelu života koji je proveo u zatvoru.

Prevaspitani kriminalac i zavisnik Dani Treho kaže da je karantin zbog korona virusa za njega “smješan”

– Bio sam 18 mjeseci u rupi! Dakle, ovo je kao izlet. Mogu da izađem u svoje dvorište. Imam bazen. Dobijam hranu. U “rupi” dobijete kocku “nečega”. Prva tri dana ste tamo u fazonu ste: “Ja ne jedem to sranje”, ali četvrti dan ...

Treho je u razgovaru za NME povodom izlaska dokumentaca “Inmate #1: Rise of Danny Trejo” opširno govorio o svom boravku u zloglasnom kalifornijskom zatvoru Soledad kasnih 60-ih, gde je dospio zbog droge i oružane pljačke, a pomenuo je i nerede u zabvtvoru koji su izbili zbog njegove omiljene grupe – The Beatles.

Glumac koji danas iza sebe ima 404 uloge otkrio je da se zaljubio u Beatlese onda kada je čuo “Hey Jude” kako prolazi kroz zatvorske zidove 1968. godine.

– U “rupi” je uvijek stvarno bučno i haotično. Onda se ova pjesma čuje i jedva se čuje sa radija nekog stražara – prisjetio se. – A “rupa” odjednom postane tiha, tiha, tiha… – priča i zastaje. – Nije dobro kad je “rupa” tiha. A onda, (Treho pjeva) “Judy Judy Judy Judy Judyyyyyy!” Sudopere su slomljene! Toaleti su potopljeni! Jednostavno smo poludjeli! Ta pjesma je bila tako lijepa da je vredjela nereda i kazne koju smo zbog toga dobili.

Izvor: nme.com

);
Visit Us On Facebook