Home > Film > Da li su velike holivudske zvijezde previše velike za televiziju i internet?

Da li su velike holivudske zvijezde previše velike za televiziju i internet?

Velike holivudske zvijezde često su okretale leđa malom ekranu, ali su nedavni potezi Meril Strip i Džordža Klunija nagovijestili da stvari, izgleda, počinju da se mijenjaju. A možda i ne…

Sa tri Oskara na polici, Meril Strip, jedna od vodećih predstavnica stare garde Holivuda, dugo je bila primjer filmske ikone koja nikada ne bi zaigrala na televiziji. Ona se, međutim, nedavno priključila ekipi serije “Nevine laži” (Big Little Lies), u čijoj će drugoj sezoni glumiti majku jednog od glavnih likova.

S druge strane, Džordž Kluni, koji se godinama, kroz svoje uloge na velikom platnu, trudio da se otarasi lika doktora Rosa iz serije “Urgentni centar” (ER), sada se na male ekrane vratio u mini seriji “Kvaka 22” (Catch-22) u liku poručnika Šajskopfa.

Tu se, međutim, priča ne završava. Šon Pen, koji već igrao u seriji, uskoro će se pojaviti u još jednoj, pod naslovom “American Lion”. Od glumica koje su u posljednje vrijeme prisutne na televiziji i striming platformama tu su Džulijen Mur u seriji “Lisey’s Story”, Džulija Roberts u “Homecoming” i Ejmi Adams u seriji “Sharp Objects”.

Ova “promjena mišljenja” pozanatih glumaca ne bi trebalo da iznenadi, imajući u vidu značajan porast kvaliteta ukupne produkcije sve većeg broja serija. Ništa se od toga, međutim, nije dogodilo iznenada.

Vjerovatno je da se Meril Strip odlučila da se priključi ekipi “Nevinih laži” pošto u toj seriji igraju Nikol Kidmen, Lora Dern i Riz Vinterspun, koja je i jedan od producenata serije.

Činjenica da se u Holivudu dugo vodila borba da se glumicama iznad 40 godina dodjeljuju odgovarajuće pristojne uloge, mnoge je okrenula medijima koji lakše mogu da privuku širu žensku publiku.

Takođe, o današnjem Holivudu se može steći snažan utisak da su filmovi koji odatle izlaze ili superherojski blokbasteri, tipa “Avendžersi”, ili pretjerano umetnički filmovi, neprijemtni za širu publiku.

Džulija Roberts je 2001. godine dobila Oskara za ulogu u filmu “Erin Brokovič”, ali danas kada izgleda više nema takvih filmova, tu je prestižna serija u Netfliksovoj produkciji, konstatuje Gardijan.

Takođe, uloge u serijama, pogotovo u onima snimanim za onlajn platforme, poznatim glumcima donose i novu i, prije svega, mlađu, publiku.

I pored toga, neke zvijezde i dalje čvrsto odbijaju da se priklone trendu. Među njima su Bred Pit, Tom Henks i Džoni Dep. A najtvrdokorniji je svakako Tom Kruz, koji se čvrsto drži velikog ekrana sa nastavcima svojih popularnih hit filmova “Top gan” i “Nemoguća misija”.

Moguće je da Kruz ne može da prihvati sopstveno “smanjivanje” na nove kompaktnije formate, uprkos tome što bar dio njegovih fanova fimove svog ljubimca danas gleda na ekranima mobilinih telefona.

izvor: b92

You may also like
Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“
Kultna serija “Alo alo” na meti cenzure
Objavljen tačan datum početka “Gospodara prstenova” na prajmu
Objavljen prvi trailer pete sezone serije ‘La Casa De Papel’ (VIDEO)
);