Home > Film > Bred Pit: “Ovaj film je za mene bio veliki izazov”

Bred Pit: “Ovaj film je za mene bio veliki izazov”

Borio se u ratovima, pljačkao, nadmudrivao, ali holivudski glumac Bred Pit kaže da mu nijedan film u kojem je glumio nije predstavljao toliki izazov kao najnoviji u kojem igra astronauta.

U novom filmu “Ad Astra”, Pit (55) vodi publiku u daleki Sunčev sistem u ulozi Roja Mekbrajda.

Mekbrajd kreće da pronađe svog oca takođe astronauta, kojeg glumi Tomi Li Džouns, koji je nestao prije više od decenije tokom misije na Neptunu.

Radnja filma odvija se u bliskoj budućnosti kada su ljudi već napravili istraživačke centre na Mjesecu i Marsu. Mekbrajdovo putovanje ubrzo postaje putovanje samospoznaje.

“Ovaj film je za mene bio veliki izazov”, rekao je Pit novinarima na filmskom festivalu u Veneciji, gdje je “Ad Astra” imala svoju premijeru.

“Priča … je toliko delikatna… sve vrijeme smo pokušavali da održimo ravnotežu i pokušamo da uradimo tako film da se ova priča odvija na vrlo suptilan i delikatan način”, dodao je Pit, koji je i producirao film.

U intervjuu za Rojters, Pit je film nazvao “vrlo intimnim … putovanjem duše”, koji istovremeno preispituje mogućnost vanzemaljskog života.

“Volim da verujem da negde postoji (život). U kojoj mjeri, napredniji od nas, ili ne? Ko zna… Da li bismo to pronašli u svom životu, ne znam. Nisam previše zabrinut”, rekao je o sopstvenim uvjerenjima.

“Ad Astra” je jedan od 21 filma koji se takmiči za nagradu Zlatni lav na festivalu, a traje do 7. septembra.

You may also like
Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
DUŽINA (NI)JE VAŽNA Čak 9 od 10 najpopularnijih filmova svih vremena traje više od 2 sata
Al Paćino kao sveštenik u novom hororu “Ritual”
Autori Simpsonovih “ubili” lika koji je 35 godina bio “maskota” popularne serije…
);