Home > Film > “Bilo jednom…u Holivudu”: Novi spektakl Kventina Tarantina

“Bilo jednom…u Holivudu”: Novi spektakl Kventina Tarantina

Svjetska premijera najočekivanijeg filma ovog ljeta, po nekima i godine, “Bilo jednom…u Holivudu” održala se juče na najpoznatijem filmskom festivalu u Kanu.

Nekolicina odabranih imali su priliku prvi pogledati deveti film Kventina Tarantina o kojemu se već dugo šuška.

Glumačka postava na premijeri u Kanu

Da je riječ o posebnom filmskom iznenađenju ovog nenadmašnog redatelja vidi se i po sprječavanju curenja bilo kakvih informacija o filmu, osim onih koje sama ekipa filma plasira.

Projekcija premijere u Kanu bila je pod strogom kontrolom te se i sam Tarantino obratio publici koja je gledala film da svoje utiske zadrži za sebe, kako ostalima ne bi pokvarili iznenađenje.

Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije iznevjerio publiku pa su očekivanja visoko postavljenja. A šta nam je tačno priredio ovog ljeta pogledajte u finalnom traileru filma kojeg ovim putem predstavljamo.

“Bilo jednom…u Holivudu” vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Holivuda. Radnja filma prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvijezdu jedne vestern TV serije, i njegovog dvojnika Klifa Buta (Bred Pit) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi Holivuda, davne 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Holivuda te se Rik i Klif moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rik ima poznatu komšinicu – Šeron Tejt (Margot Robbie)…

Leonardo Dikaprio u ulozi Rika Daltona

“Bilo jednom…u Holivudu” deveti je film slavnog reditelja i scenariste, dobitnika Oskara,  Kventina Tarantina, poznatog po brojnim klasicima nastalih pod njegovom rediteljskom palicom (“Pakleni šund”, “Jackie Brown”, “Kill Bill 1,2”, “Reservoir Dogs”, “Otporan na smrt”, “Nemilosrdni gadovi”, “Odbjegli Django”, “Mrska osmorka”).

Na scenariju za ovaj film Tarantino je radio punih pet godina te ga je na kraju usporedio s poznatim “Paklenim šundom”.

U distribuciji “Con film”, zvaničnog zastupnika studija “Sony” za BiH, “Bilo jednom… u Holivudu” stiže na repertoar svih BH kina u avgustu.

You may also like
Munje Opet! Najavljen nastavak kultne domaće komedije (VIDEO)
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
Vil Smit podnio ostavku na članstvo u Akademiji
Američka serija “The Ark” (Barka”) snima se u Srbiji
);