Home > Film > “Bilo jednom u Holivudu” i “1917” odnijeli Zlatne globuse, “Irac” gubitnik večeri

“Bilo jednom u Holivudu” i “1917” odnijeli Zlatne globuse, “Irac” gubitnik večeri

Drama o prvom svjetskom ratu “1917” i “Bilo jednom u Holivudu” osvojili su nagradu Zlatni globus u kategoriji drame, odnosno komedije na svečanoj dodjeli nagrada na Bevrli Hilsu u Los Anđelesu.

Bilo jednom u Holivudu

Film reditelja Sema Mendesa “1917” je u kategoriji najbolje drame pobijedio favorite “Irca” i “Bračne priče”, dok je nostalgični “Bilo jednom u Holivudu” osvojio nagradu kao najbolja komedija uz još dvije velike nagrade – Zlatni globus za najbolji scenario, koji je pripao Kventinu Tarantinu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, koji je završio u rukama Breda Pita.

Glumačka postava filma “1917”

Veliki gubitnik večeri ispao je “Irac” Martina Skorsezea, koji je imao pet nominacija a na kraju nije osvojio ni jedan Zlatni globus.

Najbolja glumica u kategoriji drame je Rene Zelveger koja je glumila Džudi Garland u istoimenom filmu, dok je Hoakinu Feniksu otišla nagrada za najboljeg glumca za ulogu Džokera.

Hoakin Feniks

U kategoriji komedije ili mjuzikla najboljom glumicom je proglašena Awkwafina (The Farewell), dok je Taron Egerton (Rocketman) slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu.

Britanski reditelj Sem Mendes osvojio je Zlatni globus kao najbolji reditelj.

Sem Mendez

Najboljom televizijskom kratkom serijom ili filmom proglašena je BBC-ijeva serija o nuklearnoj katastrofi “Černobil”.

Nagrada za životno djelo pripala je dobitniku dva Oskara i četiri Zlatna globusa Tomu Hanksu za velika dostignuća u filmskom svetu u kojemu je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac.

Svečanost dodjele je rekordni peti put vodio britanski komičar Riki Džervejs.  

You may also like
Munje Opet! Najavljen nastavak kultne domaće komedije (VIDEO)
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
Vil Smit podnio ostavku na članstvo u Akademiji
Američka serija “The Ark” (Barka”) snima se u Srbiji
);