Home > Film > Ben Aflek otkrio zašto više ne glumi Betmena

Ben Aflek otkrio zašto više ne glumi Betmena

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je Ben Aflek objavio da neće glumiti Betmena. On je trebao režirati i glumiti u najnovijem ostvarenju o Vitezu tame, prije nego što je projekt preuzeo Met Rives i postavio Roberta Patinsona za novog Betmena. U razgovoru za New York Times, Aflek je otvoreno razgovarao o svojim problemima s alkoholom, nelagodnom radu na filmu “Liga pravde” i o odlukama koje su ga dovele do njegovog posljednjeg filmskog ostvarenja “The Way Back”.

Burno vrijeme koje je proveo snimajući “Ligu pravde” (film je bio potpuno razočaranje, jer je zaradio mnogo manje nego što se očekivalo) je bilo jedan od glavnih razloga zbog kojih je odustao od daljeg učestvovanja u filmovima o Betmenu.

“Liga pravde”

“Pokazao sam nekome scenario za najnovijeg Betmana. Pogledali su me i rekli da misle da je scenario dobar. Ali da, takođe, mislili su da ću ako pristanem na to, ponovo početi da se opijam do iznemoglosti, jer sam jedva preživio posljednje snimanje”, istaknuo je Aflek .

Prvi put je Aflek glumio Betmena u ostvarenju “Batman v Superman: Zora pravednika” (2016). Iste godine pojavio se kao Betman u “Odredu otpisanih”. Iako je Ben Aflek učestvovao u kreiranju scenarija za novog Betmana, Met Rivs je odlučio ne iskoristiti tu verziju, već napisati svoju.

Rivs je nedavno objavio nove fotografije i snimke Roberta Patinsona u Betmenovom odijelu, čija je premijera dogovorena za 25. juna 2021. godine.

Robert Patison

Aflek se u intervjuu dotakao i svoje borbe s alkoholizmom. Govorio je o svoja tri boravka u rehabilitacijskom centru i o svojim kolegama glumcima, Bredliju Kuperu i Robertu Dauniju Jr., koji su mu pomogli da ne skrene s puta trezvenosti, prenosi Variety.

“Jedna stvar o oporavku koju mislim da ljudi ponekad zanemaruju je činjenica da on u vas unosi određene vrijednosti. Budi iskren. Budi odgovoran. Pomozi drugima. Izvini se kad griješiš”, istaknuo je Aflek.

Obe situacije (rehabilitacija i odstupanje od uloge Batmana) su doveli do toga da Aflek prihvati ulogu u filmu “The Way Back”. Priča prati bivšu košarkašku zvijezdu koja se bori s alkoholizmom i pokušava se vratiti na scenu, tako što će postati košarkaški trener u jednoj srednjoj školi. Gavin Okonor je režirao film i napisao scenarij s Bredom Ingelsbijem.

“Nikada nisam volio rizikovati. Što se tiče ovog filma, koristi su, po meni, daleko nadmašile rizike. Smatram da je ovo iskustvo za mene potpuno iscjeljujuće”, rekao je Aflek.

klix.ba

You may also like
Džejson Momoa otkrio novo odjelo superheroja u Aquaman-u
Ben Aflek se vraća u ulogu Betmena
Majkl Kiton ponovo u ulozi Betmena?
Scenarista najgorih fimova o Betmenu: “Nisu bili spremni za moju epsku viziju sa Kolinom Farelom”
);