Home > Film > Američko udruženje producenata nije imalo dilemu… “1917” je najbolji film godine

Američko udruženje producenata nije imalo dilemu… “1917” je najbolji film godine

Film “1917” reditelja Sema Mendesa dobitnik je glavne nagrade za najbolji igrani film Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America -PGA), na ceremoniji koju nije prenosila televizija održanoj u Los Anđelesu.

Mnogi su izgledali iznenađeno kada je glumica Riz Viderspun objavila dobitnika nagrade, nazvane Deril Zanuk nagrada, čiji dobitnik je 21 od 30 puta dobio i Oskara za najbolji film, uključujući i poslednje dvije godine, za filmove “Zelena knjiga” i “Oblik vode”.

“Film je inspirisan mojim dedom, Alfredom Mendesom, i želeo sam da odam priznanje njegovom iskustvu”, rekao je Mendes koji je bio koproducent i reditelj projekta.

On je takođe rekao da prvi put prisutvuje dodjeli nagrada Udruženja producenata (PGA).

Sem Mendez

Film “1917” izašao je krajem prošlog mjeseca i već je imao uspjeha u ovogodišnjoj sezoni filmskih nagrada, uključujući i neočekivano osvajanje nagrade za najbolji film u kategoriji drame na dodjeli Zlatnih globusa ove godine.

Na PGA nagradama film je pobijedio konkurente kao što su “Ford v Ferari”, “The Irishman”, “Marriage Story”, “Parazit” i “Bilo jednom u Holivudu”, i sada je već stekao snažan podstrek za dodjelu Oskara 9. februara.

U drugim katgegorijama animirani film “Toy Story 4” je dobio glavnu nagradu u toj kategoriji, “Fleabag” za telvizijsku komediju i serija “Černobilj” za najbolju kratku seriju.

Brojne specijalne nagrade dodjeljene su tokom večeri za produkciju uključujući glumici Oktaviji Spenser, šefu za sadržaje Netfliksa Tedu Sarandosu, sukreatorki serije “Prijatelji” Marti Kaufman, glumcu i producentu Bredu Pitu i drugim.

Dodjelom nagrade Zlatni Globus 5. januara u Los Anđelesu, počela je holivudska sezona dodjele filmskih i televizijskih nagrada.

izvor: agencije

You may also like
“Loud and clear”: Izuzetan film “Dara iz Jasenovca”
Šta su poznati glumci i glumice radili prije nego što su postali slavni
Glumica Keli Preston preminula u 57. godini života
Prvi put u istoriji: Bioskopi zaradili NULA dolara
);