Home > Film > 5 najboljih uloga Metjua Mekonahija

5 najboljih uloga Metjua Mekonahija

Mnogima se čini da Metju Mekonahi uvijek glumi sebe, ali ne dozvolite da vas zavara prvi utisak. Pregledom svih njegovih uloga tokom već četvrt vijeka karijere u Holivudu postaje jasno da se radi o veoma raznovrsnom glumcu koji se oprobao u najrazličitijim žanrovima, a u većini slučajeva je bio najsvjetlija tačka filma, bilo da se našao u glavnoj ili sporednoj ulozi.

Trenutno je u svjetskim bioskopima na repertoaru njegov novi film “The Beach Bum” (“Bitanga s plaže”) koji nije baš pobrao lovorike, ali su kritičari i gledaoci saglasni da je Metju Mekonahi opet briljirao. Mi ćemo biti u prilici da ga gledamo od 18. aprila. Dok čekate početak njegovog emitovanja, prisjetite se nekih od najboljih filmskih uloga glavnog glumca ovog ostvarenja, Metjua Mekonahija.

5. “Dazed and Confused” (1993)

“Dazed and Confused” je kultni film Ričarda Linklejtera koji prikazuje aktivnosti srednjoškolaca posljednjeg dana školske godine 1976. u predgrađu Ostina (Teksas). Mekonahi tumači Dejvida Vudersona, mladića koji je odavno završio obrazovanje, ali se i dalje druži sa tinejdžerima. Njegova uloga nije velika, ali svaka scena u kojoj se pojavljuje je upečatljiva.

4. “Magic Mike” (2012)

U filmu “Magic Mike”, Mekonahi je Dalas, bivši striper koji sada ima svoj klub sa muškim igračima. Mada je on prilično beskrupolozan prema svima u ovom filmu, zbog Mekonahijevog šarma nam je ipak teško da ga mrzimo.

3. “Mud” (2012)

Uloga Mada u istoimenom filmu iz 2012. je manje poznata od ostalih sa ove liste, ali svakako zaslužuje svoje mjesto na njoj. Mekonahi je u ovom filmu dobio zadatak da predstavi čovjeka u bjekstvu od zakona koji na malom ostvru na rijeci Misisipi slučajno upoznaje dva lokalna dječaka. On ne želi da ih uvlači u svoje probleme, ali s druge strane, potrebna mu je njihova pomoć pa sklapa dogovor s njima.

2. “Interstellar” (2014)

Nismo očekivali da će Mekonahi tumačiti lika koji ima zadatak da spasi čovječanstvo, ali upravo to se dogodilo u naučnofantastičnom filmu “Interstellar” gdje je zajedno sa još nekoliko kolega astronauta u potrazi za novom planetom za ljudsku rasu jer je uzgoj hrane na Zemlji postao praktično nemoguć.

1. “Dallas Buyers Club” (2013)

Uloga Rona Vudrofa, rodeo kauboja koji otkriva da ima sidu i ima svega trideset dana da živi, je Mekonahiju donijela prvog Oskara za glavnu mušku ulogu na ceremoniji 2013. Film se bavi problemima oboljelih od side u SAD sredinom ’80-ih, u vrijeme kada ova bolest još uvijek nije bila dovoljno istražena, a zaražene osobe su redovno doživljavale diskriminaciju.

izvor: indiewire

);